Κεντρική σελίδα » Ανακοινώσεις και Εκδηλώσεις » Ανακοινώσεις » Κοινωνική Δράση » Προβολή Κοινωνικής Δράσης

Προβολή Κοινωνικής Δράσης

07.11.2016

2η συνάντηση του Σεμιναρίου για το προσφυγικό/μεταναστευτικό

Πολιτισμικές και Κινηματογραφικές Σπουδές - Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών 2016/17

Στην δεύτερη συνάντηση του Σεμιναρίου για το προσφυγικό/μεταναστευτικό στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος ΕΜΜΕ, τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, 6-9 μ.μ. στην αίθουσα  102, στο Γρυπάρειο Μέγαρο, Σοφοκλέους 1, θα μιλήσει ο συγγραφέας  Σάββας Μιχαήλ με θέμα:


"Στην πρώτη γραμμή της κρίσης: Η Ευρώπη, η Ελλάδα και οι Πρόσφυγες"


Εισαγωγή: Πέπη Ρηγοπούλου, με θέμα "Πόλεμος πατήρ πάντων " 

Το σεμινάριο αυτό διοργανώνεται στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να ιδωθούν συνδυαστικά και κριτικά από την μια  κάποιες  θεωρητικές προσεγγίσεις για την ταυτότητα και την ετερότητα στο ατομικό και το συλλογικό επίπεδο και από την άλλη το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα που με ιδιαίτερη δραματικότητα βιώνουν η ευρύτερη περιοχή μας αλλά και ειδικά η χώρα μας. Στον ανοιχτό αυτόν διάλογο πνευματικής και κοινωνικής εγρήγορσης και ανθρωπιστικής πράξης παρεμβαίνουν άνθρωποι που με προσωπικό κόστος  και κίνδυνο συμβάλλουν στο να σωθούν ζωές και άλλοι που έχουν ασχοληθεί με τις ιδέες και τα σύμβολα που αφορούν στο θέμα αυτό.  
 
Το σεμινάριο είναι ανοιχτό στους μεταπτυχιακούς φοιτητές όλων των κατευθύνσεων, στους προπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος, αλλά και στο κοινό.