Κεντρική σελίδα » Ανακοινώσεις και Εκδηλώσεις » Ανακοινώσεις » Κοινωνική Δράση » Προβολή Κοινωνικής Δράσης

Προβολή Κοινωνικής Δράσης

02.12.2016

4η συνάντηση του Σεμιναρίου για το προσφυγικό/μεταναστευτικό

Πολιτισμικές και Κινηματογραφικές Σπουδές - Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών 2016/17

 

Στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος ΕΜΜΕ, τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, 6-9 μ.μ. στην αίθουσα 102 στο Γρυπάρειο Μέγαρο, Σοφοκλέους 1, 1ος όροφος, θα λάβει χώρα το τέταρτο σεμινάριο με θέμα το προσφυγικό/μεταναστευτικό.
 Θα μιλήσουν:

  • Κώστας Βλαστός, δρ Οδοντιατρικής ΕΚΠΑ, Επιστ. Συν. Ανατομικής και Χειρουργικής Ανατομικής: Οδοντόγραμμα: α) εκτίμηση ηλικίας, β) αναγνώριση νεκρών.
  • Νικόλαος Καρακούκης, Ιατροδικαστής α’ τάξεως, Προϊστάμενος Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών: Μόνοι στη ζωή, μόνοι και στον θάνατο.
  • Έφη Λατσούδη, Μέλος της Αλληλεγγύης Λέσβου, συμμετέχει στην Ελληνοτουρκική Δικτύωση για να σταματήσουν οι θάνατοι στο Αιγαίο: Η εμπειρία της Λέσβου

Συντονίζει η Πέπη Ρηγοπούλου.

Το σεμινάριο αυτό διοργανώνεται στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να ιδωθούν συνδυαστικά και κριτικά από την μια κάποιες θεωρητικές προσεγγίσεις για την ταυτότητα και την ετερότητα στο ατομικό και το συλλογικό επίπεδο και από την άλλη το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα που με ιδιαίτερη δραματικότητα βιώνουν η ευρύτερη περιοχή μας αλλά και ειδικά η χώρα μας. Στον ανοιχτό αυτόν διάλογο πνευματικής και κοινωνικής εγρήγορσης και ανθρωπιστικής πράξης παρεμβαίνουν άνθρωποι που με προσωπικό κόστος και κίνδυνο συμβάλλουν στο να σωθούν ζωές και άλλοι που έχουν ασχοληθεί με τις ιδέες και τα σύμβολα που αφορούν στο θέμα αυτό.

Το σεμινάριο είναι ανοιχτό στους μεταπτυχιακούς φοιτητές όλων των κατευθύνσεων, στους προπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος, καθώς και στο κοινό.