Κεντρική σελίδα » Ανακοινώσεις και Εκδηλώσεις » Ανακοινώσεις » Κοινωνική Δράση » Προβολή Κοινωνικής Δράσης

Προβολή Κοινωνικής Δράσης

21.10.2016

Σεμινάριο για το προσφυγικό/μεταναστευτικό

Πολιτισμικές και Κινηματογραφικές Σπουδές - Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών 2016/17

Στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού  Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ  ξεκινά την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, 6-9 μ.μ. στην αίθουσα 102 στο Γρυπάρειο Μέγαρο, Σοφοκλέους 1, 1ος όροφος, σεμινάριο με θέμα το προσφυγικό/μεταναστευτικό. Το σεμινάριο  θα λαμβάνει χώρα κάθε Δευτέρα ανά δεκαπέντε ημέρες· δηλαδή: 24/10, 7/11, 21/11  και 5/12/2016.

Το σεμινάριο αυτό διοργανώνεται στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να ιδωθούν συνδυαστικά και κριτικά από την μια  κάποιες  θεωρητικές προσεγγίσεις για την ταυτότητα και την ετερότητα στο ατομικό και το συλλογικό επίπεδο και από την άλλη το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα που με ιδιαίτερη δραματικότητα βιώνουν η ευρύτερη περιοχή μας αλλά και ειδικά η χώρα μας. Στον ανοιχτό αυτόν διάλογο πνευματικής και κοινωνικής εγρήγορσης και ανθρωπιστικής πράξης παρεμβαίνουν άνθρωποι που με προσωπικό κόστος και κίνδυνο συμβάλλουν στο να σωθούν ζωές και άλλοι που έχουν ασχοληθεί με τις ιδέες και τα σύμβολα που αφορούν στο θέμα αυτό.   

Την Δευτέρα 24/10 θα κάνουν εισηγήσεις οι: 

  • Ιωάννης Γιαννίκος, ανθυποπλοίαρχος  Λιμενικού Σώματος.
  • Απόστολος Κατριβάνος, αντιπλοίαρχος Λιμενικού Σώματος.
  • Μάρκος Παπακωνσταντής, δικηγόρος,  δρ. ευρωπαϊκού δικαίου, ειδ. σύμβουλος αν. υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Συντονίζει η Πέπη Ρηγοπούλου.

Το σεμινάριο είναι ανοιχτό στους μεταπτυχιακούς φοιτητές όλων των κατευθύνσεων, στους προπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος, αλλά και στο κοινό.