Κεντρική σελίδα » Ανακοινώσεις και Εκδηλώσεις » Εκδηλώσεις, Ημερίδες, Συνέδρια » Συνέδρια » Προβολή συνεδρίου

Προβολή συνεδρίου

08.10.2017

7ο Διεθνές Συνέδριο "Διαχείριση Θυμάτων Καταστροφών"

Ρόδος, 6-11 Οκτωβρίου 2017

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Διεθνής Ιατρική - Διαχείριση Κρίσεων Υγείας" της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, με ακαδημαϊκά υπεύθυνο και διευθυντή τον Καθηγητή κ. Εμμανουήλ Πικουλή, με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων" του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, του ΕΚΠΑ, με ακαδημαϊκά υπεύθυνο και διευθυντή τον Καθηγητή κ. Ευθύμιο Λέκκα, και το Τμήμα Επείγουσας Ιατρικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Βέρνης, Ελβετία, με επικεφαλής τον Καθηγητή Επείγουσας Ιατρικής κ. Αριστομένη Εξαδάκτυλο, συνδιοργανώνουν με το Δήμο Ρόδου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και με τη συμμετοχή πλήθους φορέων το 7ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Διαχείριση Θυμάτων Καταστροφών».

Η δράση έχει ως αντικείμενο αφενός την εκπαίδευση και πρακτική άσκηση μέσω σεναρίων προσομοίωσης νέων επιστημόνων σε θέματα έγκαιρης διάγνωσης και διαχείρισης καταστροφών και μαζικών συμβάντων και αφετέρου τη διάχυση της ειδικής αυτής τεχνογνωσίας σε επαγγελματίες και εθελοντές του δικτύου πολιτικής προστασίας και των υπηρεσιών υγείας με έμφαση σε θέματα αντιμετώπισης μεγάλων συμβάντων όπως σεισμοί, πυρκαγιές, ατυχήματα με μαζικές απώλειες υγείας.

Για 6 μέρες περισσότεροι από 200 εκπαιδευόμενοι, φοιτητές των μεταπτυχιακών προγραμμάτων, εκπρόσωποι των φορέων του νησιού, των εθελοντικών οργανώσεων και της κοινωνίας των πολιτών θα συμμετάσχουν σε ασκήσεις προσομοίωσης μαζικών συμβάντων στο Νοσοκομείο, το Λιμάνι, το Αεροδρόμιο και την κοιλάδα των Πεταλούδων στο νησί της Ρόδου.

Για το Διεθνές Συνέδριο τις μέρες αυτές θα βρεθούν στη Ρόδο 18 εξέχουσες ακαδημαϊκές προσωπικότητες από το χώρο της επείγουσας ιατρικής και της διαχείρισης καταστροφών και κρίσεων με μεγάλη εμπειρία και εμπλοκή στη διαχείριση μαζικών συμβάντων από 11 χώρες από όλο τον κόσμο.

Για περισσότερες πληροφορίες
http://www.managingdisasters.org
email: crisismed@outlook.com / edcm@edcm.edu.gr