ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 

ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Αθήνα, 5 Μαΐου 2023

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Την ερχόμενη Πέμπτη 11 Μαΐου 2023, κατά το χρονικό διάστημα από 7.00-18.00, πρόκειται να διεξαχθούν μέσω του Συστήματος «ΖΕΥΣ», διαδικτυακώς, οι εκλογές για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Ιδρύματός μας.

Στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος (https://www.uoa.gr/anakoinoseis_kai_ekdiloseis/proboli_anakoinosis/pinakas_ypopsifion_ana_scholi_gia_tin_eklogi_esoterikon_melon_toy_symboylioy_dioikisis_toy_ekpa_kai_b/)  έχει αναρτηθεί ο κατάλογος των υποψηφίων για την κατάληψη των θέσεων των έξι (6) εσωτερικών μελών του οργάνου. Έχουν αναρτηθεί και τα υποβληθέντα βιογραφικά τους.

Για τον τρόπο ψηφοφορίας παρακαλείσθε να δείτε το σύντομο video  που έχει αναρτηθεί επίσης (https://youtu.be/XyfRWWkweJI), προκειμένου να διαφωτισθείτε σχετικώς.

Η ψηφοφορία γίνεται μέσω του υπηρεσιακού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Επομένως, παρακαλείσθε να φροντίσετε το υπηρεσιακό ταχυδρομείο σας να είναι ενεργό και επιδεκτικό λήψης μηνυμάτων. Εάν δεν είναι, παρακαλείσθε να το ενεργοποιήσετε ή να το αδειάσετε, ώστε να μπορείτε να λάβετε το σχετικό μήνυμα από το σύστημα «ΖΕΥΣ».

Η είσοδος στην ψηφιακή κάλπη γίνεται μέσω των κωδικών του ιδρυματικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (πρόκειται για τους ίδιους κωδικούς, οι οποίοι χρησιμοποιούνται για την είσοδο είτε στην e-class είτε στο σύστημα «AΠΕΛΛΑ»). Εάν κάποιος συνάδελφος δεν τους έχει διαθέσιμους, παρακαλείται να επικοινωνήσει με το Κ.ΛΕΙ.ΔΙ. (τηλ. 210.7275600, helpdesk[at]noc.uoa[dot]gr)  για την έκδοση νέων κωδικών, διότι διαφορετικά δεν θα μπορέσει να ψηφίσει.

Εισερχόμενοι στο ηλεκτρονικό ψηφοδέλτιο και επιλέγοντας έναν υποψήφιο, αυτομάτως τίθεται και ο αριθμός προτίμησης. Επίσης μπορεί να επιλεγεί η λευκή ψήφος. Επιτρέπεται να ψηφίσουμε έως έξι (6) υποψηφίους (όχι υποχρεωτικώς έξι, δηλαδή και λιγότερους). Εκλέγεται ένας το πολύ υποψήφιος ανά Σχολή. Δηλαδή εκλέγονται έξι (6) υποψήφιοι, ένας (1) ανά Σχολή.

Έγκυρο ψηφοδέλτιο είναι αυτό, στο οποίο ο εκλογέας δηλώνει προτίμηση τουλάχιστον σε έναν υποψήφιο.

Λευκό ψηφοδέλτιο είναι αυτό, στο οποίο ο εκλογέας έχει επιλέξει την προτίμηση «Λευκό».

Το σύστημα διασφαλίζει, ώστε να μην υπάρχουν άκυρα ψηφοδέλτια.

Ο εκλογέας έχει τη δυνατότητα να καταχωρίσει εκ νέου ψήφο όσες φορές το επιθυμεί. Κάθε ψήφος λαμβάνει ξεχωριστή απόδειξη καταχώρισης ψήφου και ακυρώνει την προηγούμενη ψήφο και την απόδειξή της, στα δε τελικά αποτελέσματα προσμετράται μόνον η τελευταία ψήφος που έχει καταθέσει ο ψηφοφόρος, χωρίς καμία απολύτως βλάβη του απορρήτου (άρθρο 5 παρ. 4 της ΚΥΑ 99286/Ζ1/2022, ΦΕΚ Β΄ 4211/2022).

Σημειώνεται, ότι το σύστημα «ΖΕΥΣ», έχει δημιουργηθεί από την Πολιτεία, ώστε να διασφαλίζει την απόλυτη μυστικότητα της ψήφου. Με το συγκεκριμένο σύστημα έχουν διεξαχθεί οι εκλογές και σε άλλα ΑΕΙ της Χώρας, χωρίς να παρατηρηθεί κάποιο πρόβλημα. Η ψηφοφορία γίνεται σε ενιαία κάλπη χωρίς να  είναι δυνατόν να πληροφορηθεί κανείς, περιλαμβανομένων των μελών της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, ούτε το περιεχόμενο της ψήφου ούτε το Τμήμα ή την Σχολή προέλευσής της ούτε πόσες φορές ψήφισε κάθε εκλογέας.

 

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΉ