ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΠΟΡΡΟΙΑ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Η ΣΥΧΝΟΤΕΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ

"Οι φυσικές διεργασίες εκδήλωσης φυσικών καταστροφών αυξάνονται τα τελευταία χρόνια με εκθετικούς ρυθμούς, ως συνέπεια των φαινομένων κλιματικής αλλαγής" τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Ευθύμης Λέκκας, καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κατά τη διάρκεια της Ημερίδας με θέμα "Οι επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής είναι εδώ: Προκλήσεις & Προοπτικές".

Την Ημερίδα διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής υπό την Αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας και με την υποστήριξη του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής τη Δευτέρα 9 Ιουλίου στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης. Σημαντικά στελέχη από ερευνητικά ιδρύματα, καίριους φορείς της κεντρικής διοίκησης και τοπικής αυτοδιοίκησης και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις συζήτησαν για το σύγχρονο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, παρουσιάζοντας και αναλύοντας κάθε πτυχή του θέματος.

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών εκπροσώπησαν οι Καθηγητές Ευθύμης Λέκκας, Κωνσταντίνος Καρτάλης, Εύη Σαμόλη, καθώς και ο Ομότιμος Καθηγητής και Ακαδημαϊκός Χρήστος Ζερεφός.

Αφίσα