ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ - ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ

Διαδικτυακό Εργαστήριο Αξιοποίησης Εφαρμοσμένης Έρευνας - Κέντρο Αρχιμήδης

Το Κέντρο Έρευνας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «Αρχιμήδης» σας προσκαλεί την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 16.00 στο διαδικτυακό εκπαιδευτικό-ενημερωτικό εργαστήριο (webinar) «Ανάπτυξη εφευρέσεων στο χώρο της Χημείας και των Επιστημών Υγείας» από τον Δρ. Δημήτρη Ρούκουνα, European Patent Attorney με έδρα στο Μόναχο, που διοργανώνεται στα πλαίσια του 2ου Κύκλου Εργαστηρίων Αξιοποίησης Εφαρμοσμένης Έρευνας.

Ο Δρ. Ρούκουνας θα αναφερθεί

  •  στη στάθμη της τεχνικής (state of the art) και την σημασία της στην ανάπτυξη εφευρέσεων και στην προετοιμασία αιτήσεων για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας,
  •  στις βάσεις δεδομένων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και την χρήση τους από ερευνητές, και
  • στο ρόλο των πειραματικών αποτελεσμάτων και τη σχέση τους με τα κριτήρια χορήγησης διπλώματος ευρεσιτεχνίας

στο χώρο της Χημείας, της Φαρμακευτικής, και γενικότερα των Βιοεπιστημών και των Επιστημών Υγείας.

Ο Δρ. Ρούκουνας έχει πτυχίο Χημείας από το Πανεπιστήμιο του Novi Sad και διδακτορικό στη Φαρμακευτική Χημεία από το Πανεπιστήμιο του Leeds. Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας το 2001 σε μεγάλη Ελληνική φαρμακευτική εταιρεία, όπου δημιούργησε και ήταν υπεύθυνος του τμήματος διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Το 2006 πέρασε τις εξετάσεις του EPO και απέκτησε τον τίτλο του European Patent Attorney. Από το 2007 παρέχει υπηρεσίες συμβούλου ευρεσιτεχνίας, αρχικά στην Αθήνα, και από το 2012 στο Μόναχο. Ο Δρ. Ρούκουνας ειδικεύεται στους τομείς των φαρμάκων και των επιστημών υγείας. Στο πλαίσιο αυτό, παρέχει συμβουλές σε επιχειρήσεις για τα Συμπληρωματικά Πιστοποιητικά Προστασίας Φαρμάκων και, για την ανάπτυξη γενοσήμων φαρμάκων. Άλλοι τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται περιλαμβάνουν την οργανική χημεία, τα καλλυντικά, τα μονωτικά υλικά και τις ιατρικές συσκευές.

Το Εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, με Microsoft Teams, λόγω των περιορισμών που έχουν επιβληθεί σε μετακινήσεις και συναθροίσεις από την πανδημία του COVID-19. Απαιτείται εγγραφή, και στους εγγεγραμμένους συμμετέχοντες θα σταλεί υπερ-σύνδεσμος (link)  για τη σύνδεσή τους 60’ πριν την έναρξη του Εργαστηρίου. 

Για δήλωση συμμετοχής, παρακαλώ πατήστε εδώ.

Σύνδεση στο Webinar: 15.00 – Διάρκεια Σεμιναρίου: 16:00-18:00

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με τα στελέχη του Κέντρου Αρχιμήδης στα τηλ. 2103689549 και 2103689553 (Γ. Δημητρακόπουλος)