ΣΥΝΕΔΡΙΑ

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Παρασκευή 08 Σεπτεμβρίου 2017

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών φιλοξενεί διεθνές συνέδριο για την Ιστορία της Τεχνολογίας μεταξύ 7 και 10 Σεπτεμβρίου 2017, το οποίο διοργανώνεται από το Τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης.

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν εκατοντάδες ακαδημαϊκοί που ειδικεύονται στην ιστορία ενός εύρους τεχνολογιών (από την ενέργεια και τις μεταφορές μέχρι την πληροφορική και την βιοτεχνολογία), στη σύνδεση της Ιστορίας της Τεχνολογίας με την Περιβαλλοντική Ιστορία, στον ρόλο της τεχνολογίας στην διαμόρφωση της Ευρώπης. Αρκετοί σύνεδροι θα παρουσιάσουν εργασίες για την ιστορία της σχέσης συνόρων και τεχνολογίας.

Το συνέδριο υποστηρίζεται από το διεθνές ερευνητικό δίκτυο ιστορικών της τεχνολογίας Tensions of Europe, στο οποίο συμμετέχει το ΕΚΠΑ και μια σειρά από Ευρωπαϊκά ακαδημαϊκά ιδρύματα: Technical University of Eindhoven (Ολλανδία), Sorbonne University (Γαλλία), Royal Institute of Technology (Σουηδία), European University Viadrina (Γερμανία), Rachel Carson Center (Γερμανία), Aarhus University (Δανία). Με υποστήριξη από προγράμματα συνεργατικής έρευνας από το European Science Foundation και την ΕΕ (FP-7 και Horizon 2020), τα μέλη του δικτύου έχουν προχωρήσει στην συγγραφή μιας ιστορίας της Ευρώπης από την οπτική της Ιστορίας της Τεχνολογίας (Making Europe Book Series) και στην διαμόρφωση του πρωτοπόρου ψηφιακού μουσείου Inventing Europe: European Digital Museum of Science and Technology (σε συνεργασία με μερικά από τα μεγαλύτερα μουσεία Ιστορίας της Επιστήμης και Ιστορίας της τεχνολογίας της Ευρώπης).

Ιστότοπος Συνεδρίου: http://8toe2017.phs.uoa.gr/