ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΟΥΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Το ΠΜΣ «Διεθνής Ιατρική – Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή Χειρουργικής κο Εμμανουήλ Πικουλή, πιστοποιήθηκε ως ο εγχώριος και μοναδικός στην Νοτιοανατολική Ευρώπη φορέας-πάροχος του διεθνούς διπλώματος στην Ιατρική Βουνού "Diploma in Mountain Medicine".

Φορείς πιστοποίησης αποτέλεσαν η International Society of Mountain Medicine (ISMM), η International Commission for Alpine Rescue (ICAR) και η UIAA Medical Commission.

Το ΠΜΣ «Διεθνής Ιατρική – Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» σε θέματα ιατρικής βουνού έχει πολυετή συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βέρνης (InselspitalBern), Κέντρο Αριστείας και αναφοράς στην Επείγουσα Ιατρική, ειδικά για ατυχήματα σε ορεινούς όγκους στην Ελβετία. Παράλληλα συνεργάζεται με τον Δήμο Καρπενησίου και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ενώ οι εκπαιδευτικές δράσεις έχουν την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης.

Για την λήψη του διεθνούς διπλώματος "Diploma in Mountain Medicine” είναι απαραίτητη η παρακολούθηση σειράς θεωρητικών διαλέξεων καθώς και η συμμετοχή σε πρακτικές ασκήσεις στο χιονισμένο πεδίο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να  επικοινωνείτε με την γραμματεία του ΠΜΣ  στα τηλέφωνα  2107461451 & 5 και στο email: crisismed[at]outlook[dot]com