ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΕΚΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑ

Η Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΑΔΠΠΑ), συμμετέχει, από την πρώτη στιγμή των περιοριστικών μέτρων, στις προσπάθειες του ΕΚΠΑ για την αντιμετώπιση της διάδοσης της νόσου COVID-19 και την οργάνωση των εξ αποστάσεως δραστηριοτήτων. Κατά το διάστημα αυτό, στελέχη της Διοίκησης και προσωπικό της ΕΑΔΠΠΑ, καταβάλουν μια συνεχή προσπάθεια για την κατά το δυνατόν ταχύτερη προμήθεια και διανομή υλικού προστασίας του προσωπικού, εξοπλισμού (υπολογιστών και λογισμικού) για ακαδημαϊκές και διοικητικές μονάδες και  υπηρεσιών απολύμανσης. Ταυτόχρονα, αναπτύσσει την εξ αποστάσεως παροχή των υπηρεσιών της, όπως είναι οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες των Παιδικών Σταθμών, οι χώροι στάθμευσης και οι διάφορες ηλεκτρονικές υπηρεσίες της. Συγκεκριμένα, η Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΑΔΠΠΑ):

1. Προέβη έγκαιρα στην προμήθεια υλικού προστασίας από τη νόσο COVID-19, ανταποκρινόμενη στις αυξημένες ανάγκες του προσωπικού των ακαδημαϊκών και διοικητικών μονάδων του ΕΚΠΑ. Το υλικό αυτό συνίσταται σε:
  • 1400 Αντισηπτικά των 250 mL
  • 2000 χειροπετσέτες, και
  • 2000 μάσκες

Έως τώρα έχει ήδη διανεμηθεί μέρος των αντισηπτικών και των μασκών σε όλες τις ακαδημαϊκές και διοικητικές μονάδες του κέντρου και των ΣΕΦΑΑ. Παραμένουν προς διανομή 660 συσκευασίες αντισηπτικών, 1500 μάσκες και όλες οι χειροπετσέτες. Η διανομή πραγματοποιείται από το θυρωρείο του Κεντρικού Κτηρίου του ΕΚΠΑ (κ. Π. Κούσουλας, τηλ. 210 368 9696), καθημερινά από τις 9:30 έως τις 4:30μμ. Παρακαλούνται οι Κοσμήτορες, οι Πρόεδροι και οι Διευθυντές των διοικητικών υπηρεσιών να ορίσουν έναν υπεύθυνο από την μονάδα τους και να αποστείλουν το όνομα του στο e-mail της Εταιρείας (eadpp[at]uoa[dot]gr). Ο υπεύθυνος αυτός θα επικοινωνήσει με τον κ. Κούσουλα για την παραλαβή των ειδών, τα οποία αντιστοιχούν στη μονάδα του.

1. Χρηματοδότησε από την πρώτη εβδομάδα των περιοριστικών μέτρων την απολύμανση κτηρίων του Πανεπιστημίου με ταχείες διαδικασίες.
  2. Προμήθευσε με αναλώσιμο υλικό  το τμήμα αιμοδοσίας του Αρεταίειου Νοσοκομείου για την αποτελεσματικότερη και ασφαλέστερη οργάνωση της αιμοδοσίας στο Μέγαρο Μουσικής.
  3. Προμήθευσε με χημικά αντιδραστήρια το Τμήμα Χημείας ώστε να παρασκευαστεί σε μεγάλη ποσότητα απολυμαντικό για τις ανάγκες των ακαδημαΐκών μονάδων του ΕΚΠΑ.
  4. Συμμετείχε στην προμήθεια υπολογιστών και λογισμικού για διάφορες διοικητικές μονάδες του ΕΚΠΑ, ώστε να  διευκολύνεται η εξ αποστάσεως εργασία των διοικητικών υπαλλήλων.
  5. Βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για τη διακίνηση προς τους δικαιούχους φοιτητές των εκπαιδευτικών συγγραμάτων που εκδίδονται από τις εκδόσεις του ΕΚΠΑ. H EAΔΠΠΑ θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου να πραγματοποιηθεί άμεσα η διανομή των συγγραμμάτων κατ’ οίκον, μέσω εταιρείας ταχυμεταφοράς. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται η αποφυγή διασποράς του ιού.
  6. Διαθέτει δωρεάν τον υπόγειο χώρο στάθμευσης στο Μέγαρο Θεωρητικών Επιστημών στο ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό του ΕΚΠΑ για τις απαραίτητες μετακινήσεις  προς το χώρο εργασίας του, όσο διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα. Όσοι επιθυμούν να κάνουν χρήση του χώρου στάθμευσης, πρέπει να ενημερώνουν πριν τη μετάβασή τους με σχετικό email στο eadpp[at]uoa[dot]gr.
  7. Μερίμνησε ώστε οι εκπαιδευτικοί των Παιδικών Σταθμών να παραμείνουν ενεργοί κάτω από τις παρούσες συνθήκες και να οργανώνουν υλικό για αποστολή στους μικρούς μαθητές τους. Οι  εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε συνεχή ηλεκτρονική επικοινωνία με τους γονείς και αναθέτουν εκπαιδευτικές δραστηριότητες που μπορούν να υλοποιήσουν τα παιδιά στο σπίτι.
  8. Οργανώνει την από απόσταση ηλεκτρονική διεκπεραίωση των αιτήσεων εκτύπωσης των περγαμηνών των πτυχιούχων του ΕΚΠΑ, αλλά και των διδακτορικών διατριβών, των μεταπτυχιακών διπλωματικών εργασιών και των πτυχιακών εργασιών των φοιτητών. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιείται ψηφιακή πλατφόρμα της ιστοσελίδας της Εταιρείας, προς διευκόλυνση τόσο των Γραμματειών όσο και της Δ/νσης Εκτυπώσεων του ΕΚΠΑ. Σύντομα θα σταλεί αναλυτική ενημέρωση.

Η ΕΑΔΠΠΑ θα παραμείνει στη διάθεση του προσωπικού και των φοιτητών του ΕΚΠΑ καθ' όλο το διάστημα εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων για τη μείωση της διασποράς της νόσου COVID-19, αλλά και κατά το διάστημα επαναφοράς της κανονικής λειτουργίας του Ιδρύματος.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ ΕΑΔΠΠΑ

Νίκος Θωμαΐδης