ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ‘ΚΑΚΟΥ’ ΣΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΑΑΡΟΝ ΑΠΕΛΦΕΛΝΤ»

Το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποίησε με ιδιαίτερη επιτυχία εκδήλωση με θέμα: «Το πρόβλημα του ‘κακού’ στο συγγραφικό έργο του ισραηλινού συγγραφέα Άαρον Άπελφελντ» και ομιλητή τον συγγραφέα Σταύρο Ζουμπουλάκη.

Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο των ετήσιων συναντήσεων Ελλήνων συγγραφέων και διανοητών που διοργανώνει το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας από το 2010, ενώ αποτελεί συνέχεια του Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα: «Το Ολοκαύτωμα: Διαχρονικές και Διεπιστημονικές Προσεγγίσεις», το οποίο διοργανώθηκε από το Τμήμα 3 έως 5 Οκτωβρίου 2017, στο πλαίσιο των εορτασμών των 180 χρόνων από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με τη EUNIC (τα Μορφωτικά Ινστιτούτα Ευρωπαϊκών Κρατών).

 

Την εκδήλωση παρακολούθησαν τόσο φοιτητές όσο και διδάσκοντες της Σχολής, αλλά και πολλοί ενδιαφερόμενοι εκτός Σχολής. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής Καθηγητής κ. Απόστολος Β. Νικολαϊδης, προλόγισε ο Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας Καθηγητής κ. Σωτήριος Δεσπότης, ενώ την εκδήλωση συντόνισε η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Τμήματος κ. Κίρκη Κεφαλέα.

Μετά την εισήγηση του ομιλητή ακολούθησε ζωηρή συζήτηση με το κοινό, με ερωτήσεις και παρατηρήσεις που αφορούσαν στο λογοτεχνικό έργο του Άπελφελντ και στο ζήτημα του Ολοκαυτώματος, με θεολογικές και ιστορικοκοινωνικές προεκτάσεις.