ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ ΣΤΟ Ε.Κ.Π.Α.

Αντιπροσωπεία του Κοινοβουλίου της Ινδονησίας επισκέφθηκε τη Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018 το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με τη συνοδεία εκπροσώπων της Πρεσβείας της Ινδονησίας στην Αθήνα. Είχαν συνάντηση με τον Αναπλ. Πρύτανη Κ. Μπουραζέλη και την Επικ. Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής Αικ. Ηλιάδου και ξεναγήθηκαν στους χώρους του ιστορικού κτηρίου των Προπυλαίων.

Κατά τη συνάντηση ο Αναπλ. Πρύτανη αναφέρθηκε στα σημεία συνάφειας και τους δεσμούς της Ινδονησίας με την Ελλάδα καθώς και στην ιστορία των διμερών μας σχέσεων, ιδιαιτέρως μετά τη σχετική υπογραφή της συμφωνίας συνεργασίας στους τομείς της εκπαίδευσης και του πολιτισμού. Το μέλος του κοινοβουλίου κυρία Okky Asokawati αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στο ενδιαφέρον της αντιπροσωπείας τους για τους τομείς της υγείας και της δημόσιας διοίκησης, καθώς και την σχετική νομοθετική κατοχύρωση στην Ελλάδα.

Παρουσιάσθηκε η συνεισφορά του Ε.Κ.Π.Α. στην υγεία και την κοινωνία γενικότερα, τόσο στο πλαίσιο της προσφοράς των μελών της Σχολής Επιστημών Υγείας μέσω των πανεπιστημιακών νοσοκομείων αλλά και των 76 κλινικών που διαθέτει το Ε.Κ.Π.Α., αλλά και οι ειδικότερες συμβολές του στη μέριμνα για τους πρόσφυγες αλλά και ευρύτερα στην κοινωνία. Όσον αφορά τη νομοθεσία στην Ελλάδα, τονίσθηκε ότι το Ε.Κ.Π.Α συνετέλεσε, δια των διδασκόντων και αποφοίτων της Νομικής, ουσιαστικά στην όλη νομική εξέλιξη της Ελλάδας αλλά και συχνά κυριάρχησε, μέσω των αποφοίτων της, στην πολιτική ζωή της χώρας. Η κ. Ηλιάδου παρουσίασε  τη νεοελληνική συνταγματική ιστορία δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη σχέση αλληλεπίδρασης κοινωνίας, οικονομίας, πολιτικής και Συντάγματος.