ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΕΥΘΥΜΗ ΛΕΚΚΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Τον καθηγητή Ευθύμη Λέκκα, Πρόεδρο του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών έκανε δεκτό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος την Παρασκευή 10 Αυγούστου στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο καθηγητής ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές στον ελληνικό χώρο, και ειδικά στο Λεκανοπέδιο Αττικής. Η ενημέρωση επικεντρώθηκε κυρίως στα αίτια και τις επιπτώσεις των πυρκαγιών στην Ανατολική Αττική, καθώς και στις δράσεις, οι οποίες πρέπει ν’ αναληφθούν, αφενός σ’ επίπεδο πρόληψης νέων καταστροφών και, αφετέρου, για την όσο το δυνατόν ταχύτερη ανάκαμψη των πληγεισών περιοχών, εστιάζοντας κυρίως στο φυσικό περιβάλλον.

Ο κ. Λέκκας παρουσίασε τα αποτελέσματα της έρευνας και τις δράσεις του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σημειώνοντας ότι "είναι υποχρέωση της Επιστημονικής Κοινότητας, των Πανεπιστημίων και των Ερευνητικών Κέντρων της Χώρας να μετουσιώσουν την επιστημονική γνώση σε πράξη με κοινωνικό αντίκτυπο".