EΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ: "H ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ (ΠΡΟΛΗΨΗ, ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ)"

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Πρέπει να εμβολιαζόμαστε; Ποια τα οφέλη; Ποια είναι εντέλει η σημασία των εμβολιασμών στην πρόληψη νοσημάτων; Το αντιεμβολιαστικό κίνημα έχει επιστημονικά ερείσματα; Σε αυτά τα ερωτήματα, καθώς και σε άλλα σχετικά με τη διαδικασία των εμβολιασμών, το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, τις συνιστώμενες δόσεις, τα νέα εμβόλια και άλλα σχετικά θέματα, θα απαντήσουν οι πλέον ειδικοί επιστήμονες, επιχειρώντας να ενημερώσουν υπεύθυνα, να παρουσιάσουν όλες τις νεότερες επιστημονικές εξελίξεις και να διαλύσουν μύθους, που παραπληροφορούν και θέτουν σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), τη Δευτέρα 25/9 και ώρα 7 μ.μ. στο Αμφιθέατρο «Α. Αργυριάδης» του ΕΚΠΑ (Πανεπιστημίου 30).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

7.00- 7.15

Α) Εισαγωγή-συντονισμός

1.     Μ.-Α. Δημόπουλος (Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής, Πρύτανης του ΕΚΠΑ).

2.     Θ. Ρόζενμπεργκ (Αναπλ. Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής, Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ).

3.     Μ. Θεοδωρίδου, (Ομότιμη Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής, Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών).

Χαιρετισμοί

1. Π. Σφηκάκης (Καθηγητής και Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ).
  2. Χ. Λεμονίδου (Καθηγήτρια και Πρόεδρος του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ).

7.15 - 8.30

Β) Εισηγήσεις

1.       Μ. Θεοδωρίδου, (Ομότιμη Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών). «Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών παιδιών - ενηλίκων»,

2.       Γ. Χρούσος (Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ). «Πρόγραμμα Υγεία για Όλους & εμβολιασμοί».

3.       Θ. Γεωργακοπούλου (Υπεύθυνη του Τμήματος Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης του ΚΕΕΛΠΝΟ). «Στοιχεία για την εμβολιαστική κάλυψη των παιδιών στην Ελλάδα».

4.       Ά. Τερζίδης (Παιδίατρος, Αντιπρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ). «Εμβολιασμός προσφύγων».

5.       Ε. Θηραίος (Γενικός Γραμματέας της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών). «Ο ρόλος της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού».

6.       Α. Τσακρής (Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ). «Εργαστήριο και εμβολιασμοί».

7.       Σ. Τσιόδρας (Αναπλ. Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής). «Είναι επικίνδυνα τα εμβόλια; Το αντιεμβολιαστικό κίνημα».

8.30 - 9.00

Γ) Ερωτήσεις ― Συζήτηση –– Προτάσεις