ΗΜΕΡΙΔΕΣ - ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

GLOBAL DISASTER POLICY - DISASTER SIMULATION

Στο πλαίσιο της διμερούς συμφωνίας του ΕΚΠΑ με το Saint Cloud State University, MN, USA διοργανώθηκε στο κτήριο «Κωστής Παλαμάς» υπό την αιγίδα της Ένωσης Υποτρόφων Προγράμματος Φουλμπράιτ Ελλάδος ημερίδα με τίτλο «Disaster Simulation Policy». Την διοργάνωση ανέλαβαν από κοινού η Βασιλική Κουσκουνά-Τσιμπιδάρου (ΕΚΠΑ) και η Patricia Bodelson (SCSU) και παρακολούθησαν 17 Αμερικανοί επισκέπτες φοιτητές και φοιτήτριες και 12 νέοι Έλληνες επιστήμονες του ΕΚΠΑ.

Η ημερίδα περιελάμβανε παρουσίαση του συστήματος διαχείρισης καταστροφών στην Ελλάδα και την Ευρώπη και σύγκριση με το σύστημα των ΗΠΑ. Έγινε προσομοίωση του σεισμού των Αλκυονίδων 1981 και άσκηση επί χάρτου της διαχείρισης της σεισμικής κρίσης στα Μέγαρα.

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα της ημερίδας.

Στο πλαίσιο της παραπάνω συνεργασίας, μια δεύτερη ομάδα 33 φοιτητών και 2 καθηγητών του ιδίου πανεπιστημίου των ΗΠΑ επισκέφθηκε στις 17/5/2018 και ξεναγήθηκε στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκε η προοπτική διοργάνωσης κοινού θερινού σχολείου στην Ελλάδα κατά το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος.


Αξίζει να σημειωθεί ότι στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Υποτρόφων Προγράμματος Φουλμπράιτ Ελλάδος το ΕΚΠΑ εκπροσωπείται από 3 μέλη ΔΕΠ:

  • Πρόεδρος: κ. Μαρία Γαζούλη
  • Γεν. Γραμματέας: κ. Βασιλική Κουσκουνά-Τσιμπιδάρου
  • Έφορος: κ. Σπυρέττα Γολεμάτη

Πρόγραμμα