ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ, ΑΝ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑ, ΑΝΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ FELLOW ΤΟΥ AMERICAN COLLEGE OF SPORTS MEDICINE (ACSM)

Ο Αναστάσιος Φιλίππου, Αν. Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, αναγορεύτηκε Fellow του American College of Sports Medicine (ACSM)

Ο Αναστάσιος Φιλίππου, Αναπληρωτής Καθηγητής Φυσιολογίας-Φυσιολογίας της Άσκησης στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αναγορεύτηκε πρόσφατα Fellow του American College of Sports Medicine (ACSM).

 

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Αθλητιατρικής (American College of Sports Medicine) ιδρύθηκε το 1954 με βασική Θέση του ότι τα προβλήματα υγείας συνδέονται με ορισμένες επιλογές του τρόπου ζωής μας. Έκτοτε, μέλη του ACSM από διαφορετικά επιστημονικά και επαγγελματικά πεδία έχουν εφαρμόσει τις γνώσεις και την εξειδικευμένη εκπαίδευσή τους στην Αθλητιατρική και την Επιστήμη της Άσκησης και έχουν αφοσιωθεί στην προώθηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής, αξιοποιώντας τα επιστημονικώς τεκμηριωμένα οφέλη της σωματικής άσκησης στην υγεία και βοηθώντας τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να ζουν περισσότερο και να απολαμβάνουν μια υγιέστερη ζωή. Το ACSM περιλαμβάνει περισσότερα από 50.000 μέλη και πιστοποιημένους επαγγελματίες από 90 χώρες.

Η αναγνώριση “ACSM Fellow” αποτελεί μια υψηλή διάκριση μακροχρόνιων μελών που έχουν προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στο ACSM. Τα μέλη αυτά έχουν επιδείξει πρότυπα υψηλής επιστημονικής εξέλιξης και σταθερή δέσμευση στους στόχους και τις μακροπρόθεσμες δράσεις του ACSM.

Ο σκοπός  του “ACSM Fellowship” είναι να αναγνωρίσει την αξιέπαινη συμβολή στο ACSM και τα διακεκριμένα επιτεύγματα του αναγορευθέντος Fellow στην Αθλητιατρική και την Επιστήμη της Άσκησης, και να ενθαρρύνει τη διαρκή προσφορά του σε αυτό με ανάληψη ενός νέου ηγετικού ρόλου.