ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ 1ου ΠΡΟΠΤ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ "BA PROGRAM IN THE ARCHAEOLOGY, HISTORY, AND LITERATURE OF ANCIENT GREECE"

Επίσημη παρουσίαση του πρώτου Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στην Αγγλική γλώσσα σε ελληνικό πανεπιστήμιο «BA Program in the Archaeology, History, and Literature of Ancient Greece»

https://baag.uoa.gr

Το πρώτο Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Αγγλική γλώσσα σε ελληνικό πανεπιστήμιο «BA Program in the Archaeology, History, and Literature of Ancient Greece», το οποίο προσφέρεται από τη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και εστιάζει στη μελέτη της Ελληνικής Αρχαιότητας παρουσιάστηκε σε ειδική συνέντευξη τύπου που διοργανώθηκε σήμερα, στο Πολιτιστικό Κέντρο του ΕΚΠΑ "Κ. Παλαμάς". Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό η Υπουργός Παιδείας κ. Ν. Κεραμέως.

Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, καθηγητής Μ.-Α. Δημόπουλος, υποδεχόμενος την Υπουργό και τους παρευρισκομένους ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι "το Πανεπιστήμιό μας τολμά να κάνει το αποφασιστικό βήμα για την δημιουργία και την προσφορά στη διεθνή κοινότητα ενός καινοτόμου Προγράμματος. Το Πρόγραμμα έχει ιδιαίτερη σημασία κυρίως λόγω του αντικειμένου του, καθώς αναφέρεται στη μελέτη του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, συνδυάζοντας τις επιστήμες της αρχαιολογίας, της αρχαίας ιστορίας και της αρχαίας ελληνικής φιλολογίας¨.

Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής, καθηγητή Α. Χαλδαιάκη, και εν συνεχεία η Επιστημονική Υπεύθυνη του Προγράμματος, καθηγήτρια Ε. Καραμαλέγκου παρουσίασε το Πρόγραμμα Σπουδών. Ειδικότερα, παρουσίασαν το αρχαιολογικό, ιστορικό και φιλολογικό μέρος του Προγράμματος τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής καθηγήτρια Ε. Μαντζουράνη, καθηγητής Δ. Πλάντζος και καθηγητής Σ. Ματθαίος.

Η Υπουργός Παιδείας κ. Ν. Κεραμέως στην παρέμβασή της συνεχάρη το ΕΚΠΑ για την πρωτοβουλία αυτού του Προγράμματος Σπουδών και εξέφρασε τη βούληση της Πολιτείας να στηρίξει αυτές τις ενέργειες εξωστρέφειας και να απλοποιήσει το νομικό πλαίσιο που διέπει την ίδρυση και τη λειτουργία ξενόγλωσσων προγραμμάτων σπουδών από τα Πανεπιστήμια.

Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν, επίσης, μεταξύ άλλων, ο Πρέσβης της Βραζιλίας, κ. Cesario Melantonio Neto, ο Πρέσβης της  Ινδονησίας κ. Ferry Adamhar, από την Πρεσβεία των ΗΠΑ η κ. Μαρίνα Χειλίτση, Cultural Affairs Specialist - Public Affairs, από την Πρεσβεία της Κίνας ο κ. WANG Chao, Cultural Attaché, και ο κ. Tian Lei, Εducational Attaché, από την Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας ο κ. Maxim Ignatov, 2ος Γραμματέας, από την Πρεσβεία της Ελβετίας η κ. Μ. Παπαδοπούλου, Cultural and Educational Attaché, από την Πρεσβεία της Κορέας η κ. Dasol Yoon, 3η Γραμματέας, από τη Γενική Διεύθυνση Πολιτιστικών, Μορφωτικών, Θρησκευτικών, Προξενικών Υποθέσεων ο Πρέσβης κ. Ι. Παπαμελετίου, από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας η κ. Ι. Ελματζόγλου και η κ. Μωσαΐδου, η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Ευρώπης κ. Εύα Παπαδάτου, ο κ. Ευάγγελος Βλιώρας, Σύμβουλος Πρεσβείας Α΄, Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Διπλωματίας, Θρησκευτικών και Προξενικών Υποθέσεων του Υπουργείο Εξωτερικών, ο Εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος π. Ιγνάτιος και από το Plaka International Education η κ. Yina Zheng. Επίσης, παρέστησαν ο κ. Χρήστος Μιχαλακέλης, Επικ. Καθηγητής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, και ο κ. Γιώργος Χατζηθανάσης, συνιδρυτές του  "Study in Greece".