ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ 2018

Διεθνής Συνάντηση επιστημόνων από τον χώρο της ιατρικής των καταστροφών στην Ρόδο τον Οκτώβριο 2018

Διακεκριμένοι Χειρουργοί Τραύματος, Επειγοντολόγοι και Ιατροί άλλων ειδικοτήτων από 12 χώρες (Ελλάδα, ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Γερμανία, Ελβετία, Κροατία, Βουλγαρία, Ισραήλ, Αζερμπαϊτζάν, Φινλανδία) με μεγάλη ακαδημαϊκή και πρακτική εμπλοκή στην παροχή επείγουσας ιατρικής φροντίδας μετά από καταστροφικά γεγονότα, θα συμμετάσχουν στις ετήσιες εκπαιδευτικές δράσεις του ΠΜΣ «Παγκόσμια Υγεία- Ιατρική των Καταστροφών» της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ στην Ρόδο στις 8-13 Οκτωβρίου.

Διοργανώνεται σε συνεργασία με το Τμήμα Επείγουσας Ιατρικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Βέρνης, Ελβετία, με την υποστήριξη της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας και 2 διεθνών οργανισμών αναφοράς στην ιατρική των καταστροφών, το World Emergency Surgery Society (WSES) και το Ambroise Paré International Military Surgery Forum (APIMSF).

Σύμφωνα με τον επιστημονικό υπεύθυνο του ΠΜΣ «Παγκόσμια Yγεία- Ιατρική των Καταστροφών», καθηγητή Χειρουργικής κ. E. Πικουλή στόχος της συνάντησης είναι αφενός η εκπαίδευση των φοιτητών του μεταπτυχιακού μας και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και αφετέρου η δημιουργία ενός διεθνούς επιστημονικού δικτύου επιστημόνων και οργανισμών που θα μπορεί να συνδράμει σε ανάγκες επείγουσας ιατρικής παρέμβασης και θέματα σχετικής εκπαίδευσης επικουρικά στους φορείς της Πολιτείας στις παραπάνω χώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://crisis.med.uoa.gr/