ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη συναντήθηκε στις 19.4.2021 ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής Μ.-Α. Δημόπουλος. Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, από το ΕΚΠΑ ο Πρόεδρος του Τμήματος Αεροδιαστημικής Επιστήμης και Τεχνολογίας Καθηγητής Κ. Καρτάλης και ο Διευθυντής του Δι-ιδρυματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στις Διαστημικές Τεχνολογίες, Υπηρεσίες και Εφαρμογές Καθηγητής Α. Πασχάλης.

Κατά τη συνάντηση, ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ παρουσίασε τον ενιαίο -και μοναδικό για τη χώρα- ερευνητικό και εκπαιδευτικό θύλακα που έχει αναπτύξει το ΕΚΠΑ στην Αεροδιαστημική Επιστήμη και Τεχνολογία, με προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στο νέο Τμήμα του ΕΚΠΑ στην Πανεπιστημιούπολη στα Ψαχνά Ευβοίας και δι-ιδρυματικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών με τη συνεργασία των Τμημάτων Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και Φυσικής του ΕΚΠΑ και Τμημάτων του Πολυτεχνείου Πάτρας.

Παρουσίασε επίσης τα ερευνητικά έργα που υλοποιούνται από το ΕΚΠΑ στον τομέα της Διαστημικής και των δορυφορικών εφαρμογών, έργα που χρηματοδοτούνται κατά κύριο λόγο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ επεσήμανε τη διάθεση του ΕΚΠΑ να υποστηρίξει με το σύνολο των ερευνητικών εργαστηρίων και ομάδων του, προγραμματικές δράσεις του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης όπως αυτές που περιλαμβάνονται στη Ψηφιακή Βίβλο και προσκάλεσε τον κ. Πιερρακάκη να επισκεφθεί το ΕΚΠΑ για την παρουσίαση των Κέντρων Αριστείας που συναρτώνται με τα αντικείμενα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε η εξειδίκευση των θεμάτων συνεργασίας μεταξύ του ΕΚΠΑ και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.