ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΤΟ ΕΚΠΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Ο καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμης Λέκκας μετείχε στην επείγουσα αποστολή αντιμετώπισης των συνεπειών και συντονισμού των ενεργειών μετά την εκδήλωση του σεισμού των 6,5 R στη Ζάκυνθο. Στην αποστολή συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης, η Ειδική Γραμματέας Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων Φωτεινή Παντιώρα, επιτελείς της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος και η Διευθύντρια Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Μαρία Κλεάνθη.

Στόχος της αποστολής άμεσης παρέμβασης ήταν ο έλεγχος της πλειόσειστης περιοχής (Ζάκυνθος, Ηλεία, Στροφάδια) από αέρος, η εκτίμηση των επιπτώσεων σε κατασκευές και έργα υποδομής, ο εντοπισμός πιθανών συνοδών γεωδυναμικών φαινομένων και ο έλεγχος για την πιθανότητα εκδήλωσης νέων κατολισθήσεων στην περιοχή του Ναυαγίου.

Στη συνέχεια συγκλίθηκε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικης Προστασίας της Πριφέρειας Ιονίων Νήσων, ώστε να συντονιστούν οι ενέργειες των εμπλεκόμενων Φορέων, με στόχο οι επιτπώσεις της σεισμικής διέγερσης να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
 

  • Title
  • Title
  • Title