ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΖΩΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ

Το Μουσείο Ζωολογίας του ΕΚΠΑ είχε την τιμή να ανήκει στου μεγάλους χορηγούς στης 30ης Διεθνούς Ολυμπιάδας της Βιολογίας που διεξήχθη από 14 έως 21 Ιουλίου 2019 στο Szeged της Ουγγαρίας. Η Ελληνική αποστολή επιστρέφει για πρώτη φορά με 1 ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε ο Γιώργος Χριστοδούλου (1ο ΓΕΛ Κιάτου) καθώς και με 2 χάλκινα μετάλλια που κατέκτησαν ο Γιάννης Στούρας (2ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης) και η Νεφέλη Κωνσταντινίδου (ΓΕΛ Εκπ. Μαντουλίδη) και 1 εύφημο μνεία που κατέκτησε η Δανάη Θέου ( 2ο Π. ΓΕΛ Αθηνών).

Στην αποστολή συμμετείχαν ως συνοδοί η Δρ. Ελένη Γιαννούτσου (ΕΔΙΠ, Τμ. Βιολογίας ΕΚΠΑ) και ο Λεωνίδας Άνθης (Βιολόγος-Εκπ. 2ο ΓΕΛ Χαλανδρίου). Η διάκριση αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία αν λάβουμε υπόψη ότι οι μαθητές μας ανταγωνίζονται -όπως και κάθε χρόνο- περίπου 330 μαθητές/τριες από 78 χώρες, που στα σχολεία της πατρίδας τους αποκτούν περισσότερες γνώσεις Βιολογίας και είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για την Ολυμπιάδα.

Η χορηγία έδωσε την ευκαιρία για την προβολή του Μουσείου σε διεθνές επίπεδο. Το προσωπικό του Μουσείου εύχεται στους ολυμπιονίκες κάθε επιτυχία στην αρχόμενη επιστημονική και φοιτητικής του ζωή.

Το Μουσείο θα εξακολουθεί να στηρίζει όπως μπορεί όλες αυτές τις ενέργειες που αναδεικνύουν την χώρα και το ΕΚΠΑ ειδικότερα.