ΣΥΝΕΔΡΙΑ

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ "ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΘΥΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ"

Τρίτη 09 Οκτωβρίου 2018 ΑΜΦΙΘΕΤΑΡΟ ΙΑΤΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ ΣΩΡΑΝΟΥ ΕΦΕΣΙΟΥ 4, ΠΑΠΑΓΟΥ.

Το Διεθνές Συνέδριο «Διαχείριση θυμάτων καταστροφών» ξανά στην Ρόδο  στις 9-13 Οκτωβρίου 2018


Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Διεθνής Ιατρική - Διαχείριση Κρίσεων Υγείας"  της Ιατρικής Σχολής, ΕΚΠΑ με ακαδημαϊκά υπεύθυνο και διευθυντή τον Καθηγητή κ. Εμμανουήλ Πικουλή με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων" του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβαλλοντος, ΕΚΠΑ με ακαδημαϊκά υπεύθυνο και διευθυντή τον Καθηγητή κ. Ευθύμιο Λέκκα, το Τμήμα Επείγουσας Ιατρικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Βέρνης, Ελβετία με επικεφαλής τον Καθηγητη Επείγουσας Ιατρικής κ. Αριστομένη Εξαδάκτυλο και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών συνδιοργανώνουν με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το ΚΕΚ Γεννηματάς και το Αυτοτελές Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρόδου, καθώς και με τη συμμετοχή πλήθους φορέων της νήσου, το 8ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Διαχείριση Θυμάτων Καταστροφών»

Η δράση έχει σαν αντικείμενο αφενός την εκπαίδευση και πρακτική άσκηση μέσω σεναρίων προσομοίωσης νέων επιστημόνων σε θέματα έγκαιρης διάγνωσης και διαχείρισης καταστροφών και μαζικών συμβάντων και αφετέρου τη διάχυση της ειδικής αυτής τεχνογνωσίας σε επαγγελματίες και εθελοντές του δικτύου πολιτικής προστασίας και των υπηρεσιών υγείας με έμφαση σε θέματα αντιμετώπισης μεγάλων συμβάντων, όπως σεισμοί, πυρκαγιές, ατυχήματα με μαζικές απώλειες υγείας.

Για 5 μέρες περισσότεροι από 200 εκπαιδευόμενοι, φοιτητές των μεταπτυχιακών προγραμμάτων, εκπρόσωποι των φορέων του νησιού, των εθελοντικών οργανώσεων και της κοινωνίας των πολιτών θα συμμετάσχουν σε ασκήσεις προσομοίωσης μαζικών συμβάντων στο Νοσοκομείο, το Λιμάνι, στην παλιά πόλη, στην Λίνδο και την κοιλάδα των Πεταλούδων.

Για το Διεθνές Συνέδριο τις μέρες αυτές θα βρεθούν στη Ρόδο 18 εξέχουσες ακαδημαϊκές προσωπικότητες από το χώρο της επείγουσας ιατρικής και της διαχείρισης καταστροφών και κρίσεων με μεγάλη εμπειρία και εμπλοκή στη διαχείριση μαζικών συμβάντων από 12 χώρες από όλο τον κόσμο.

Για πρώτη φορά ακαδημαϊκά και εκπαιδευτικά κέντρα και διεθνείς οργανισμοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό υποστηρίζουν την διοργάνωση. Ενδεικτικά αναφέρονται το Διεθνές Κέντρο Αριστείας στην Επείγουσα Ιατρική, η Παγκόσμια Εταιρεία Επείγουσας Χειρουργικής ( World Emergency Surgery Society), η Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία, η Γ'  Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική, Αττικό Νοσοκομείο, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ και το Ambroise Pare International Military Surgery Forum.

Για περισσότερες πληροφορίες

email: crisismed[at]outlook[dot]com    /  edcm[at]edcm.edu[dot]gr  

Αφίσα