ΗΜΕΡΙΔΕΣ - ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ: ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Αγαπητοί Συζητητές του Σαββάτου,

Ποτέ δεν είναι αρκετό το καλοκαίρι ούτε και οι διακοπές, μη σας τα θυμίζω τώρα όλα αυτά, επιστρέφουμε θέλοντας και μη – θέλοντας ίσως κατά βάθος; – στα χειμωνιάτικα δημιουργικά μας και στις Συζητήσεις για τον Λόγο στο Αιγινήτειο. Που, αισίως, μπαίνουν στον δωδέκατο χρόνο τους. Καλό φθινόπωρο λοιπόν και καλό ξαναξεκίνημα!

Θα περιστραφούμε και φέτος και πάλι γύρω από τη Συγκίνηση, τον Λόγο και το Συναίσθημα. Είχαμε πέρσι την αίσθηση ότι αφήσαμε πολλά απ’ έξω και είπαμε να το ξαναπιάσουμε. Σύντομα θα σας ενημερώσουμε για το πλήρες πρόγραμμα της χρονιάς ’18-19.

Άμεσα τώρα σας καλούμε στην πρώτη μας φετινή Συζήτηση, το Σάββατο, 27 Οκτωβρίου, στις 11:00

με τον Δημήτρη Πλουμπίδη Ομότιμο Καθηγητή Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας

με θέμα δύσκολο:

Παιδιά σε πολεμικές συρράξεις.

Ψυχολογικές συνέπειες

Οι γνωστές μελέτες για παιδιά που εκτέθηκαν στα πολλαπλά στρες που προκαλούν οι πολεμικές συρράξεις, οι μετακινήσεις πληθυσμών, οι απώλειες και οι στερήσεις δείχνουν ότι σε αυτές τις ακραίες αρνητικές συνθήκες κινητοποιούνται μηχανισμοί αυτοπροστασίας, παράλληλα με τις πιθανές εξωτερικές δυνατότητες στήριξης των παιδιών και των οικογενειών τους. Κινητοποιούνται μηχανισμοί που αφορούν τόσο την διαχείριση του τραύματος, όσο και την αναζήτηση αυτών των εξωτερικών στηριγμάτων. Η αφήγηση αυτών των τραυματισμών γίνεται σχεδόν πάντα ετεροχρονισμένα και επιλεκτικά, ανάλογα με το βάθος του τραύματος που μπορεί να επεξεργαστεί ο καθένας, τον λόγο για τον οποίο το προσεγγίζει και ανάλογα με την πόσο ασφαλή θέση έχει, στο μεταξύ, κατακτήσει  στην προσωπική του ζωή και στο κοινωνικό περιβάλλον. 

Προσωπικά δεδομένα:

Υπενθυμίζουμε το θέμα με την Ευρώπη που μας τρελαίνει και, ειδικότερα, την Ευρωπαϊκή οδηγία για τα προσωπικά δεδομένα: μην ξεχάσετε, όσοι δεν το έχετε ήδη κάνει, να μας επιτρέψετε ρητώς, άμεσα, γράφοντάς μας στη διεύθυνση cpotagas[at]gmail[dot]com, να συνεχίσουμε να σας στέλνουμε ενημερώσεις για τις Συζητήσεις μας και για σχετικά θέματα. Αλλιώς θα πρέπει αναγκαστικά να σας διαγράψουμε από τον κατάλογο των παραληπτών, εάν ήδη, κακώς και συγγνώμη, δεν το έχουμε κάνει…

Dear friends,

According to the new European law about personal data, if you wish to continue receiving updates and invitations for our Discussions and relevant events, you have to expressively allow it with a message to cpotagas[at]gmail[dot]com   

Γιάννης Ευδοκιμίδης και Κώστας Πόταγας

(και για τις πληροφορίες: Κώστας Πόταγας, 6974 833959)

Μονάδα Νευροψυχολογίας και παθολογίας του Λόγου

της Α΄ Νευρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών

Αμφιθέατρο «Κώστας Στεφανής» 

Νοσοκομείο Αιγινήτειο, Βασ. Σοφίας 72-74, Μετρό Μέγαρο Μουσικής