ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΕΚΠΑ

Παρουσίαση των επιστημονικών αντικειμένων των Σχολών και Τμημάτων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), καθώς και των επαγγελματικών προοπτικών των αποφοίτων του Ιδρύματος πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Έρευνας του ΕΚΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017 στην AULA της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ στην Πανεπιστημιούπολη βρέθηκαν μαθητές του ΓΕΛ Νέας Πεντέλης. Επίσης, την Πέμπτη 30 και την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017 η Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Έρευνας του ΕΚΠΑ βρέθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου ΓΕΛ Νέας Σμύρνης και ενημέρωσε τους μαθητές των Λυκείων της Νέας Σμύρνης. Στις εκδηλώσεις οι μαθητές έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για τις σπουδές στο ΕΚΠΑ και διατύπωσαν πολλά ερωτήματα.

Σημειώνουμε ότι το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 εγκαινιάζει και καθιερώνει ετησίως μία ημέρα «ανοικτών πυλών» για την επίσκεψη μαθητών/τριών των δύο τελευταίων τάξεων του Λυκείου στις Σχολές και Τμήματα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στόχος της δράσης αυτής είναι η διευκόλυνση της πρόσβασης και ενημέρωσης ενδιαφερομένων να φοιτήσουν στο ΕΚΠΑ μαθητών/τριών, καθώς και η βέλτιστη οργάνωση της προσέλευσης Σχολείων σε συγκεκριμένη ημερομηνία, γνωστή εκ των προτέρων.

Ως ημέρα "ανοικτών πυλών" ορίζεται η πρώτη Παρασκευή του Νοεμβρίου κάθε έτους. Για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 η σχετική ημέρα θα είναι η Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 2017.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα ενημέρωσης μαθητών Σχολείων κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Έρευνας του ΕΚΠΑ στα τηλέφωνα 2103688254 και 2103688279.