ΣΥΝΕΔΡΙΑ

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΚΑΤΑΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΗ ΝΕΣΤΟΡΙΔΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΤΗ ΑΘΗΝΑ - ΚΑΤΑΒΟΛΟΣ ΚΑΙ ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ"

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017


Συνέδριο προς τιμήν των Αριστείδη Κατάβολου και Βασίλη Νεστορίδη


Το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει διεθνές συνέδριο προς τιμήν των Αριστείδη Κατάβολου και Βασίλη Νεστορίδη, με την ευκαιρία της πρόσφατης αφυπηρέτησής τους.

Ο τίτλος του συνεδρίου είναι Μαθηματική Ανάλυση στη Αθήνα - Κατάβολος και Νεστορίδης και θα πραγματοποιηθεί από Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου έως Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017, στο Τμήμα Μαθηματικών του ΕΚΠΑ, στην Αθήνα.

Ο Αριστείδης και ο Βασίλης έχουν συνεισφέρει πολλά στο Τμήμα Μαθηματικών και έχουν επηρεάσει και εμπνεύσει πολλούς αποφοίτους του. Το συνέδριο έχει διττό στόχο: να αναγνωρίσει αυτή την προσφορά τους στο Τμήμα Μαθηματικών του ΕΚΠΑ, και την Ανάλυση στην Ελλάδα γενικότερα, αλλά επίσης να αναγνωρίσει και να γιορτάσει την επιστημονική τους προσφορά.

Θα υπάρχουν ομιλίες από διακεκριμένους ξένους μαθηματικούς που δραστηριοποιούνται σε περιοχές στις οποίες έχουν συνεισφέρει ο Αριστείδης και ο Βασίλης, καθώς επίσης και από Έλληνες μαθηματικούς, τόσο διακεκριμένους όσο και νεότερους, που σχετίζονται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο μαζί τους.

Περισσότερες λεπτομέρειες υπάρχουν στην ιστοσελίδα του συνεδρίου: