ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑ

Τελικό Πρακτικό Εκλογής για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης

Σήμερα, Πέμπτη 11 Μαΐου 2023 από ώρα 07:00, στην αίθουσα της Παλαιάς Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών (Κεντρικό Κτίριο), συνεδρίασαν με φυσική παρουσία τα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (Κ.Ε.Ε.) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας ανάδειξης των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Ιδρύματος, σε εφαρμογή των άρθρων 5,6,7 και 8 της ΚΥΑ 99286/Ζ1/8-8-2022 (Β΄ 4211), με σκοπό τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας και την εξαγωγή των αποτελεσμάτων εκλογής των έξι (6) εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η Κ.Ε.Ε. βρισκόταν σε συνεχή συνεδρίαση μέχρι την έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων εκλογής. Η Κ.Ε.Ε. αποτέλεσε το Όργανο Διενέργειας Εκλογών (Ο.Δ.Ε.) και ο Πρόεδρος της ήταν Διαχειριστής της εκλογικής Διαδικασίας.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι:

1. Χρυσανθάκης Χαράλαμπος, Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης, Πρόεδρος
  2. Σισιλιάνος Λίνος-Αλέξανδρος, Καθηγητής και Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής
  3. Χριστοδούλου Κωνσταντίνος, Καθηγητής και Αναπληρωτής Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής
  4. Πικουλής Εμμανουήλ, Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής και Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας
  5. Εμμανουήλ Ιωάννης, Καθηγητής του Τμήματος Μαθηματικών και Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκε, μετά από πρόσκληση του Προέδρου και ομόφωνη σύμφωνη γνώμη των υπολοίπων μελών της Κ.Ε.Ε., ο κ. Μπόλης Σπυρίδωνας, υπάλληλος ΠΕ Πληροφορικής, με σχέση εργασίας ΙΔΑΧ, με βαθμό Α΄, Προϊστάμενος του Τμήματος Κεντρικού Η/Υ της Διεύθυνσης Μηχανοργάνωσης και Υπεύθυνος του Κέντρου Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου (ΚΛΕΙ.ΔΙ).

Τα πρακτικά τήρησε η Ελένη Αρετουλάκη, μόνιμη υπάλληλος κατηγορίας ΠΕ κλάδου Διοικητικού-Οικονομικού, με βαθμό Α΄, κατ΄ αναπλήρωση Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Διοικητικού

Ο Πρόεδρος της ΚΕΕ διαπίστωσε ότι η Επιτροπή συνεδρίαζε με συμμετοχή όλων των τακτικών μελών.

Η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης πραγματοποιήθηκε με καθολική, άμεση και μυστική ψηφοφορία που διενεργήθηκε ηλεκτρονικά μέσω του ειδικού πληροφοριακού συστήματος με την ονομασία «Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ» της ανώνυμης εταιρείας του Ελληνικού Δημοσίου με την επωνυμία «Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας Α.Ε.» (Ε.Δ.Υ.Τ.Ε. Α.Ε.).

Η ψηφοφορία διεξήχθη ομαλά από την έναρξη, ώρα 07.00, μέχρι τη λήξη της, ώρα 18.00. Δεν υποβλήθηκαν ενστάσεις.

Με βάση τα αποτελέσματα του ειδικού πληροφοριακού συστήματος με την ονομασία «Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ», όπως αυτά αποτυπώθηκαν με λεπτομέρεια στο Πρακτικό Καταμέτρησης Ψήφων του Ο.Δ.Ε., αναδείχθηκαν κατά σειρά εκλογής, ως εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, οι ακόλουθοι:

1. ΣΙΑΣΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
  2. ΘΩΜΑΪΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
  3. ΧΑΛΔΑΙΑΚΗΣ ΑΧΙΛΛΕΥΣ
  4. ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
  5. ΣΜΥΡΝΙΩΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ
  6. ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

Το παρόν πρακτικό διαβιβάζεται προς τον Αντιπρύτανη Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης  που έχει την ευθύνη για τη διοργάνωση της εκλογικής διαδικασίας σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 7 της ΚΥΑ 99286/Ζ1/2022 (Β΄ 4211) και στο Κέντρο Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου (ΚΛΕΙ.ΔΙ) για την ανάρτησή του στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος.

Το παρόν πρακτικό συντάχθηκε και υπογράφεται από τον Πρόεδρο και τα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, όπως παρακάτω

Συνημμένα:Αρχείο του συστήματος ZEUS

Ψήφοι 1ου γύρου