ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Η Α.Ε. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κ. MARCELO REBELO DE SOUSA ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΤΟΥ ΕΚΠΑ

Η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Πορτογαλικής Δημοκρατίας κ. Marcelo Rebelo de Sousa Επίτιμος Διδάκτωρ του ΕΚΠΑ

Η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Πορτογαλικής Δημοκρατίας κ. Marcelo Rebelo de Sousa αναγορεύθηκε Επίτιμος Διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, παρουσία της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14/3/2018 στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εκ μέρους των Πρυτανικών Αρχών προσφώνησε τον Πρόεδρο της Πορτογαλικής Δημοκρατίας ο Πρύτανης, Καθηγητής Μ.-Α. Δημόπουλος. Την παρουσίαση του έργου και της προσωπικότητας του τιμωμένου Προέδρου έκανε ο καθηγητής της Νομικής Σχολής κ. Α. Μ. Παντελής.

Ακολούθησε η αναγόρευση του τιμωμένου, με την ανάγνωση των κειμένων του Ψηφίσματος του Τμήματος, της Αναγόρευσης και του Διδακτορικού Διπλώματος, και η περιένδυση του τιμωμένου με την τήβεννο της Νομικής Σχολής από την Κοσμήτορα, Καθηγήτρια Καλλιόπη Αλ. Χριστακάκου-Φωτιάδη, καθώς και η επίδοση τιμητικής πλακέτας στον τιμώμενο από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Πορτογαλικής Δημοκρατίας κ. Marcelo Rebelo de Sousa αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη σημασία της Εκπαίδευσης ― και ειδικότερα στα Πανεπιστήμια, στην πορεία των δύο χωρών και στις μελλοντικές δυνατότητες.

Η τελετή αναγόρευσης ολοκληρώθηκε με τη Μικτή Χορωδία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών που έψαλλε τους Εθνικούς Ύμνους των δύο χωρών.

Προσφώνηση από τον Πρύτανη Καθηγητή Μ.-Α. Δημόπουλο

Ομιλία του καθηγητή της Νομικής Σχολής κ. Α. Μ. Παντελή

  • Title
  • Title
  • Title
  • Title
  • Title
  • Title