ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΟΜΟΤΙΜΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΑΥΛΟΥ ΤΟΥΤΟΥΖΑ

Η Σχολή Επιστημών Υγείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθιά οδύνη πληροφορήθηκε την απώλεια του

ΠΑΥΛΟΥ ΤΟΥΤΟΥΖΑ
Ομότιμου Καθηγητή της Καρδιολογίας της Ιατρικής Σχολής.

Ο Καθηγητής Παύλος Τούτουζας, υπήρξε διευθυντής της Καρδιολογικής Σχολής του Πανεπιστηµίου Αθηνών, ιδρυτικό µέλος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, Μέλος της "Nominating Committee", επιτροπής η οποία επιλέγει και προτείνει τους υποψήφιους για το ∆ιοικητικό Συµβούλιο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας. Ήταν µέλος της Συντακτικής Επιτροπής υψηλού κύρους ευρωπαϊκών και αµερικανικών επιστηµονικών περιοδικών, ενώ επελέγη ως κριτής εργασιών από διεθνή επιστηµονικά περιοδικά µεγάλης εµβέλειας όπως το Lancet κ.α. Υπήρξε πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, πρόεδρος της Ελληνικής Αντιυπερτασικής Εταιρείας, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Υπερήχων, εκ των ιδρυτικών µελών του Ελληνικού Ιδρύµατος Καρδιολογίας (ΕΛ.Ι.ΚΑΡ.), διευθυντής του ΕΛ.Ι.ΚΑΡ.

Πρότυπο Πανεπιστημιακού Δασκάλου, όπου γαλούχησε με γνώση, ήθος και ευγένεια ψυχής χιλιάδες φοιτητές στη Ιατρική επιστήμη και συνέβαλε καθοριστικά στο υψηλό επίπεδο των Ιατρικών σπουδών.

Οι τιµητικές διακρίσεις του ήταν πολλές όπως:  Ακτουάριος - Άρχων του Οικουµενικού Πατριαρχείου. Ταξιάρχης του Τάγµατος της Τιµής από τον Πρόεδρο της Δηµοκρατίας. Αντεπιστέλλον µέλος της Σερβικής Ακαδηµίας Επιστηµών και Τεχνών. Επίτιµο µέλος του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός». Τιµητική διάκριση από τον δήµαρχο Αθηναίων. Τιµητική διάκριση από τον Μορφωτικό Σύλλογο, τον δήµο και τον Ιατρικό Σύλλογο Λεβαδείας, τους δήµους Θηβαίων, Λαµίας, Αλεξανδρούπολης κ.α. Επίτιµος δηµότης Χίου και Άρτας.

Εκτιμώντας το ήθος και την προσφορά του στην Επιστήμη, η Σχολή Επιστημών Υγείας αποφάσισε ομόφωνα:  

α. Να εκφράσει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.  
β. Να δημοσιεύσει το ψήφισμα αυτό στην ιστοσελίδα της Σχολής και του Ιδρύματος. 

 

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας
Καθηγητής Χειρουργικής
Εμμανουήλ Α. Πικουλής