ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ/ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ ΤΟΥ ΕΚΠΑ

Ψήφισμα της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ

Η Σύγκλητος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών εκφράζει ομόθυμα τις θερμές της ευχαριστίες προς όλους τους ιατρούς και νοσηλευτές, μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας, οι οποίοι από διάφορες θέσεις δίνουν στην πρώτη γραμμή τη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην πατρίδα μας. Με αυταπάρνηση, επιστημονική αρτιότητα και άοκνη προσπάθεια, προσφέρουν ανεκτίμητη υποστήριξη στους συμπολίτες μας, στο δημόσιο σύστημα υγείας και αναδεικνύουν τη δεσπόζουσα θέση του Πανεπιστημίου Αθηνών και κατ' επέκταση του δημόσιου Πανεπιστημίου στην Ελληνική κοινωνία.

Επίσης, η Πανεπιστημιακή Σύγκλητος εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες στο προσωπικό και τους ειδικούς της Πληροφορικής, οι οποίοι με υψηλό αίσθημα ευθύνης και συνεχή εργασία έχουν ουσιαστικά αναλάβει την υποστήριξη της καθ' ολοκληρία εξ αποστάσεως λειτουργία του Πανεπιστημίου μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες.

Τέλος, η Πανεπιστημιακή Σύγκλητος, αντιλαμβανόμενη πλήρως τις αυξημένες ευθύνες της κατά την παρούσα περίοδο, είναι αποφασισμένη να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να υποστηρίξει τους νέους ανθρώπους που φοιτούν στο ίδρυμα και να ανταποκριθεί το Πανεπιστήμιο Αθηνών στον ιστορικό και εθνικό του ρόλο.