ΨΉΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΤΜΉΜΑΤΟΣ ΘΕΑΤΡΙΚΏΝ ΣΠΟΥΔΏΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΆΓΓΕΛΟ ΔΕΛΗΒΟΡΡΙΆ

Τα μέλη του Διδακτικού, Ερευνητικού και Διοικητικού προσωπικού του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Ε.Κ.Π.Α. με βαθύτατη θλίψη πληροφορήθηκαν τον θάνατο του Άγγελου Δεληβορριά, Ακαδημαϊκού και Ομότιμου Καθηγητή Ιστορίας της Τέχνης, ιστορικής μορφής του Τμήματός μας από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής του. Ο εκλιπών, αρχαιολόγος, ιστορικός της τέχνης, μουσειολόγος υπήρξε διαπρεπής προσωπικότητα στο χώρο της Τέχνης και των Γραμμάτων και εξαιρετικός ακαδημαϊκός δάσκαλος. Διετέλεσε επί 45 έτη Διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη, το οποίο ανέδειξε σε μείζονα φορέα της πολιτιστικής ζωής της χώρας μας. Μέλος πολλών ανώτατων πνευματικών ιδρυμάτων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τιμήθηκε επανειλημμένα για την ανεκτίμητη προσφορά του στο σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό. Αφήνει πίσω του μια τεράστια πνευματική και καλλιτεχνική παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές, σε μας την ανάμνηση της καλλιέργειας, της ευγένειας και της πραότητας που τον διέκρινε και στους φοιτητές μας τα νάματα  της φωτισμένης διδασκαλίας του.

Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών συνήλθε εκτάκτως στις 25 Απριλίου 2018 και αποφάσισε ομόφωνα:

&nbs

• Να εκπροσωπηθεί το Τμήμα κατά την εξόδιο ακολουθία.
  • Να κατατεθεί στέφανος στη σορό του μεταστάντος.
  • Να εκφρασθούν συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
  • Να δημοσιευθεί το παρόν Ψήφισμα στις Ιστοσελίδες του Τμήματος, της Κοσμητείας της Σχολής και του Πανεπιστημίου.
  • Να ανασταλεί η λειτουργία του Τμήματος κατά την ώρα της κηδείας.
  • Να επιδοθεί το παρόν Ψήφισμα στην οικογένεια του εκλιπόντος.
  • Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Παρασκευή 27/04/2018 στις 14:00 στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

Ψήφισμα