ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΤΟ ΕΚΠΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ανέλαβε την ευθύνη διεξαγωγής επιχειρησιακών ασκήσεων για τη μείωση των επιπτώσεων από καταστροφές και κρίσεις σε μεγάλες ξενοδοχειακές υποδομές στην Κρήτη.

Οι Επιχειρησιακές Ασκήσεις πεδίου πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους Τοπικούς και Περιφερειακούς Φορείς (Πυροσβεστική Υπηρεσία, Αστυνομία,  ΕΚΑΒ, Λιμενικό Σώμα, Δήμοι, Περιφέρεια ). Στα συγκροτημένα σενάρια που προέβλεπαν σεισμική δόνηση, τσουνάμι, έκρηξη και πυρκαγιά στο χώρο των τουριστικών εγκαταστάσεων συμμετείχαν ενεργά το στελεχιακό δυναμικό και εκατοντάδες τουρίστες. Οι δράσεις ολοκληρώθηκαν με τη διαδικασία αποτίμησής- αξιολόγησής τους παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Σε διάλεξή του με θέμα: «Επιχειρησιακός Σχεδιασμός για την Αντιμετώπιση Καταστροφών σε Ξενοδοχειακό Περιβάλλον» ο Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών κ. Ευθύμης Λέκκας τόνισε τη μεγάλη σημασία αντίστοιχων δράσεων και τη συμβολή τους στη μείωση των επιπτώσεων στις τουριστικές υποδομές της Χώρας μας.