ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΝΟΙΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ: ΕΠΤΑ ΣΤΑΘΜΟΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και το Ιστορικό Αρχείο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με φορείς του Πανεπιστημίου πραγματοποίησαν την Κυριακή 6 Μαΐου 2018, μια ημέρα δράσης και περιήγησης σε σημεία της πανεπιστημιακής πόλης στην πόλης μας, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 300 πολίτες. 

Πρώτος σταθμός της ημέρας ήταν ο βυζαντινός ναός της Καπνικαρέας. Δεύτερος σταθμός το Ιστορικό Αρχείο όπου οι πολίτες είδαν σπάνια τεκμήρια στην μεστή από ιστορία αίθουσα, στο κτίριο της οδού Σκουφά.  Η περιήγηση συνεχίστηκε στο, άγνωστο για πολύ κόσμο, εσωτερικό του κτιρίου του Παλαιού Χημείου, όπου οι επισκέπτες και οι επισκέπτριες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στη Βιβλιοθήκη της Νομικής, να γνωρίσουν την ομάδα «Δίκαιο και Τέχνη» και να δουν το έργο του Hikaru Fujii.

Στη μέση της ημέρας, το σημείο συνάντησης ήταν στην έκθεση «180 Χρόνια Πανεπιστήμιο Αθηνών», την έκθεση που αποτέλεσε την αρχή των συνεργασιών και την αφορμή για την χθεσινή ημέρα δράσεων. 

Στην Πανεπιστημιακή Λέσχη, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες διάβασαν αποσπάσματα από λογοτεχνικά έργα και ημερολογιακές καταγραφές και συγκίνησαν τους παρευρισκόμενους.
 

Στις 6μ.μ., η πολυπληθής ομάδα συναντήθηκε στην εντυπωσιακή Αίθουσα Τελετών του Κεντρικού Κτιρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών για μια ξενάγηση στο παρελθόν με οδηγό την αρχιτεκτονική, τη ζωγραφική, τη γλυπτική και την ιστορία.

Πάνω από ογδόντα πολίτες, αψήφησαν την μεγαλειώδη βροχή για να παρευρεθούν στην εξαιρετική συναυλία, που ακολούθησε, του συνόλου Μέλους του τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ στο Μουσείο Ιστορίας του Ιδρύματος, στην Πλάκα.

Περισσότερες πληροφορίες: