ΗΜΕΡΙΔΕΣ - ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Δευτέρα 01 Ιουλίου 2019 Ε.Π.Ι.Ψ.Υ, ΣΩΡΑΝΟΥ ΤΟΥ ΕΦΕΣΙΟΥ 2, ΠΑΠΑΓΟΥ

Το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακρίβειας "Κώστας Στεφανής" (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.) με τη συνεταιριζόμενη με αυτό HYGIEIA Scientific Research and Educational Cluster και τη Μονάδα Ανακουφιστικής Αγωγής "Τζένη Καρέζη" (Παράρτημα Αρεταίειου Νοσοκομείου) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, συνδιοργανώνουν διαδραστικό ενημερωτικό σεμινάριο με θέμα: «Ανακουφιστική Φροντίδα».

Πρόκειται για μία γιορτή ενημέρωσης σχετικά με την ανακουφιστική φροντίδα, που θα αποτελέσει το εφαλτήριο για την εγκαθίδρυση των πρότυπων και καινοτόμων μονάδων Ανακουφιστικής Φροντίδας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Υπουργείο Υγείας.

Το Διαδραστικό Ενημερωτικό Σεμινάριο Ανακουφιστικής Φροντίδας τελεί υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) με ομιλητές την καθηγήτρια Ανακουφιστικής Αγωγής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και Υπεύθυνη Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας «Τζένη Καρέζη» (Παράρτημα Αρεταίειου Νοσοκομείου), Καθηγήτρια κα Κυριακή Μυστακίδου, τον Ταγματάρχη Υγειονομικού Σώματος, Κλινικό Διαιτολόγο και Πρόεδρο Δ.Σ. του Επιστημονικού Οργανισμού Φοίνικας- Φροντίδα Καρκινοπαθών, κ. Γκότση Ευθύμιο, τη σύμβουλο του Υπουργείου Υγείας, κα Σταυρούλα Κατσικάρου και την Πρόεδρο της ΑΜΚΕ «Άγγιγμα Ζωής», κα. Χριστίνα Νομικού. 

Στα πλαίσια του σεμιναρίου, θα λάβει χώρα βιωματικό δρώμενο με τίτλο «Κατάθεση Ψυχής» με τη διακεκριμένη ηθοποιό Μαριάννα Τουμασάτου και τη συμμετοχή ασθενών που έχουν τύχει ανακουφιστικής φροντίδας από τη Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας και την καθηγήτρια κα Μυστακίδου, δίνοντας ένα αισιόδοξο μήνυμα σε ασθενείς που χρήζουν ανακουφιστικής φροντίδας. Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί με τη διαδικασία των ερωτοαπαντήσεων (Q & A) από το κοινό. 

Την εκδήλωση χαιρετίζουν οι:

κ. Γεώργιος Πατούλης
Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ)
Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ)

κ. Ευστράτιος Πατσούρη
Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
Πρόεδρος του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακριβείας "Κώστας Στεφανής", Πανεπιστήμιο Αθηνών

κα. Κυριακή Μυστακίδου
Καθηγήτρια Ανακουφιστικής Αγωγής Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών
Μονάδα Ανακουφιστικής Αγωγής "Τζένη Καρέζη" (Παράρτημα Αρεταίειου Νοσοκομείου) Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών  

Το σεμινάριο παρουσιάζει η κα. Μαριάννα Τουμασάτου Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό.

Πρόγραμμα