ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝOΪΟ

Πρωτοβουλία  Αλληλεγγύης  από  το ΕΚΠΑ και  την  Α΄  Πανεπιστημιακή  Ψυχιατρική Κλινική  του ΕΚΠΑ,   Αιγινήτειο  Νοσοκομείο

 Ο κορωνoιός μας έχει φέρει όλους αντιμέτωπους με μια καινούργια πραγματικότητα και με βαθιές ανατροπές στην καθημερινότητα και τον τρόπο ζωής μας. Όχι σπάνια μάλιστα αναδύονται σαφή συναισθήματα ΑΒΟΗΘΗΤΟΥ!

 Σε αυτό το κλίμα και με αίσθημα επιστημονικής ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης, ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ κ. Θάνος Δημόπουλος, σε συνεργασία με την Α’ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινητείου Νοσοκομείου (Διευθυντής Καθ. Λάμπης Παπαγεωργίου), αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία για την οργάνωση και λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής βοήθειας, συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης των συμπολιτών μας .

Η τηλεφωνική γραμμή βοήθειας προσφέρει ένα  παράθυρο διαλόγου,  συμβουλών  και  ελπίδας και δίνει τη δυνατότητα σε άτομα που αντιμετωπίζουν κάποιο θέμα ψυχικής υγείας, για παράδειγμα Παθολογικό Άγχος, Παθολογικό Φόβο, Πανικό να μιλήσουν, να στηριχθούν και να έλθουν πιο κοντά στη λύση του προβλήματος.

Στα αιτήματα ψυχολογικής βοήθειας απαντούν ψυχίατροι και ψυχολόγοι από το Επιστημονικό Διδακτικό Προσωπικό και τους συνεργάτες της Α’ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου.

Ώρες  λειτουργίας:

Τηλεφωνική γραμμή  βοήθειας

Δευτέρα έως Κυριακή στο τηλέφωνο 210 7297 957  από  10.00  π.μ έως  08.00 μ.μ

Την τηλεφωνική  γραμμή  βοήθειας   συντονίζουν:

  • η  κα  Μαρίνα Οικονόμου,  Καθηγήτρια  Ψυχιατρικής  και  υπεύθυνη  του  Κέντρου  Κοινοτικής  Ψυχικής  Υγιεινής
  • ο κ. Γιάννης Ζέρβας, Καθηγητής  Ψυχιατρικής  και  Υπεύθυνος του Κέντρου Ψυχοθεραπειών
  • ο Κωνσταντίνος Κοντοάγγελος, Ψυχίατρος, Επιστημονικός Συνεργάτης της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής
  • η κα Θεοδώρα Σκαλή, ΕΔΙΠ Ψυχολόγος
  • η κα Ειρήνη Παπαθανασίου, Κοινωνική Λειτουργός
  • η κα Νίκη Σιαγιάννη, Διοικητικός Υπάλληλος

Επίκειται, λίαν συντόμως, η δημιουργία ιστοσελίδας με έγκυρες και αξιόπιστες επιστημονικές πληροφορίες που στοχεύουν στην άμβλυνση, γιατί όχι εξάλειψη, του «θορύβου» (ουτοπικών – αβάσιμων πληροφοριών), που διακινούνται διαδικτυακά και όχι μόνο, και οδηγούν σε εσφαλμένα ή στρεσσογόνα συμπεράσματα.

Επισημαίνεται ότι η Υπηρεσία Παιδιών και Εφήβων της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής, θα απαντά τηλεφωνικά, καθημερινά τις εργάσιμες  μέρες  9:00 -14:00, στις οικογένειες που χρειάζονται συμβουλές για τα παιδιά ή υποστήριξη, στα τηλέφωνα 210- 7600100 και 210 – 7669584.

Υπεύθυνη, η κα Ελένη Λαζαράτου, Καθηγήτρια Παιδοψυχιατρικής.

 

Το μήνυμα  ΜΕΝΟΥΜΕ  ΣΠΙΤΙ  μας αφορά όλους

Οφείλουμε να δώσουμε τη μάχη ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ  και ο ΚΑΘΕΝΑΣ  ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ  με ευθύνη,  αλληλεγγύη  και  θετική στάση.

ΜΕΝΟΥΜΕ  ΣΠΙΤΙ

 ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ  ΜΟΝΟΙ

 ΜΠΟΡΟΥΜΕ  ΝΑ  ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΜΕ  ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ  ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ  ΒΟΗΘΕΙΑ