Menu

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΕΥΘΥΜΗ ΛΕΚΚΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Τον καθηγητή Ευθύμη Λέκκα, Πρόεδρο του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών έκανε δεκτό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος την Παρασκευή 10 Αυγούστου στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο καθηγητής ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές στον ελληνικό...

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΦΟΥΡΝΑΡΟΥ

Με βαθιά θλίψη οι Πρυτανικές Αρχές και η ακαδημαϊκή κοινότητα του Ε.Κ.Π.Α. πληροφορηθήκαμε την απώλεια του εξαίρετου συναδέλφου ΣΩΤΗΡΗ ΦΟΥΡΝΑΡΟΥ, επίκουρου καθηγητή του Τομέα Φιλοσοφίας του Τμήματος Φ.Π.Ψ.

Εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Η ακαδημαϊκή μας κοινότητα θα διατηρήσει ζωντανή τη μνήμη εκείνου που, σε μικρό...

ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΦΟΥΡΝΑΡΟΥ, ΕΠΙΚΟΥΡΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ

Με άφατη θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια του εκλεκτού και πολυαγαπημένου μας συναδέλφου Σωτήρη Φουρνάρου, επίκουρου καθηγητή του Τομέα Φιλοσοφίας του Τμήματος Φ.Π.Ψ. Ο Σωτήρης έφυγε πρόωρα από κοντά μας σήμερα Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2018 και η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο, 11 Αυγούστου 2018, στις 11.00 από το Κοιμητήριο του Κόκκινου Μύλου...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ 4559 - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ (ΦΕΚ Α 142 /03.08.2018)

Τα παρακάτω άρθρα αφορούν γενικότερα όλη την Γ΄βαθμια:

  • Άρθρο 16 (μονιμοποίηση λεκτόρων)
  • Άρθρο 18 (διάφορα ζητήματα ανώτατης εκπαίδευσης όπως διαδικασίες ελέγχου νομιμότητας των κρίσεων, παράταση θητείας μονομελών οργάνων διοίκησης δηλ. Πρυτάνεων, Κοσμητόρων, Προέδρων, Διευθυντών Τομέων έως 31/08/2019)
  • Άρθρο 22 (πρακτική άσκηση φοιτητών)
  • ...

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ NASCA18

     Το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργάνωσε  τον Ιούλιο του 2018 και συγκεκριμένα 2-6/7/2018, το διεθνούς φήμης παγκόσμιο συνέδριο:

        “Numerical Analysis and Scientific Computation with Applications: (NASCA18)”.     http://nasca18.math.uoa.gr

   Το συνέδριο διήρκεσε μία εβδομάδα και συμμετείχαν περισσότεροι από εκατό...

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑ ΧΡΗΣΤΟ ΖΕΡΕΦΟ ΚΑΙ ΕΥΘΥΜΗ ΛΕΚΚΑ

Κατόπιν πρόσκλησης, οι Καθηγητές Χρήστος Ζερεφός και Ευθύμης Λέκκας συναντήθηκαν με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τους Καθηγητές για θέματα σχετικά με την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της, την προστασία του περιβάλλοντος και τη διαχείριση καταστροφών και κρίσεων.

Συζητήθηκε η...

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΠΡΟΣΛΗΠΤΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΩΝ ΤΗΣ ΣΟΧ 1/2018

Ανακοίνωση προσωρινών πινάκων κατάταξης προσληπτέων και απορριπτέων της Ανακοίνωσης ΣΟΧ 1/2018 για την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου δώδεκα (12) ατόμων ειδικότητας ΥΕ Καθαριότητας για την κάλυψη αναγκών καθαριότητας της Ιατρικής Σχολής και του Τμήματος Νοσηλευτικής.

Πίνακας αποτελεσμάτων

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ & ΓΕΩΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

και του ΠΜΣ "Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων" του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

TAXINOMISIS: ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΩΤΙΔΙΚΗ ΝΟΣΟ

Ένα νέο μοντέλο για τη διαστρωμάτωση του κινδύνου καρωτιδικής νόσου θα εξελιχθεί από το πρόγραμμα TAXINOMISIS, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στα πλαίσια του χρηματοδοτικού προγράμματος HORIZON 2020, με τη συμμετοχή 16 συνεργατών από 10 κράτη. Το πρόγραμμα συντονίζεται από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Η Α’ Προπαιδευτική...

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑ ΣΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΙΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Το Τμήμα Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ συμμετέχει σε διάφορες δράσεις για την υποστήριξη των πληγέντων από τις καταστροφικές πρόσφατες πυρκαγιές. Συγκεκριμένα:

  1. Έχει θέση στη διάθεση της Πολιτικής Προστασίας Ομάδα Εθελοντών Προπτυχιακών Φοιτητών και Νοσηλευτών Μεταπτυχιακών Φοιτητών

  2. Το ΠΜΣ «Διαχείριση Κρίσεων στον Τομέα της Υγείας» θα...