ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΜΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ CHRISTOPHE CHANTEPY ΣΤΟΝ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Π.Α., ΚΑΘΗΓΗΤΗ Μ.-Α. Κ. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟ

Απονομή τιμητικής διάκρισης από τον Πρέσβη της Γαλλίας Christophe Chantepy στον Πρύτανη του Ε.Κ.Π.Α., Καθηγητή Μ.-Α. Κ. Δημόπουλο

Ο κ. Christophe Chantepy, Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, απένειμε τα διάσημα του Αξιωματούχου του Ακαδημαϊκού Φοίνικα στον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητή Αιματολογίας της Ιατρικής Σχολής και Διευθυντή της Θεραπευτικής Κλινικής του Ε.Κ.Π.Α. στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», κ. Μελέτιο-Αθανάσιο Κ. Δημόπουλο, τιμώντας την προσφορά του στην επιστήμη, την εκπαίδευση και την έρευνα.

Η τελετή απονομής των διασήμων έλαβε χώρα στην Πρεσβεία της Γαλλίας, παρουσία μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, καθώς και πολλών συνεργατών και φίλων.

Το παράσημο του Τάγματος του Ακαδημαϊκού Φοίνικα της Γαλλικής Δημοκρατίας αποτελεί κορυφαία διάκριση, η οποία θεσμοθετήθηκε από τον Ναπολέοντα τον Α΄ το 1808, προς τιμήν διακεκριμένων μελών του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου του Παρισιού. Απονέμεται σε προσωπικότητες του εκπαιδευτικού χώρου, που έχουν προσφέρει αξιοσημείωτες υπηρεσίες στην εκπαίδευση, καθώς και σε Γάλλους και ξένους για την συμβολή τους στη διάδοση της γαλλικής γλώσσας, του πολιτισμού και των τεχνών και την προσφορά τους στην επιστήμη, ως επιβράβευση της ακαδημαϊκής τους σταδιοδρομίας και της συνεισφοράς τους στην ανάπτυξη της ελληνογαλλικής συνεργασίας.
 

Ο Πρέσβης κ. Christophe Chantepy κατά την προσφώνησή του.

Ο Αναπλ. Πρύτανη, καθηγητής κ. Κ. Μπουραζέλης,
ο Βουλευτής, τέως Πρύτανης του Ε.Κ.Π.Α. και, επίσης,
τιμηθείς με αντίστοιχη διάκριση, καθηγητής κ. Θ. Φορτσάκης,
ο Αναπλ. Πρύτανη, καθηγητής κ. Ν. Μαραβέγιας,
ο Πρύτανης του Ε.Κ.Π.Α., καθηγητής Μ.-Α. Δημόπουλος και
ο Ομ. Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής, κ. Ν. Ζακόπουλος.

Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, καθηγητής Μ.-Α. Δημόπουλος,
μαζί με συνεργάτες του από τη Θεραπευτική Κλινική του Ε.Κ.Π.Α.
στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα».