Το Κέντρο Αριστείας για την Αγροδιατροφή και την Αυθεντικότητα Τροφίμων κατά το πρώτο έτος λειτουργίας του, και μετά την εναρκτήρια εκδήλωση, διευρύνθηκε με νέες ερευνητικές ομάδες καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα γνωστικών αντικειμένων του ερευνητικού πεδίου της Αγροδιατροφής, των Τροφίμων και της Διατροφής.
Συνεπές στους σκοπούς λειτουργίας του, συνέχισε το πλούσιο ερευνητικό του έργο με την ανάπτυξη νέων μεθόδων τεκμηρίωσης της αυθεντικότητας τροφίμων εθνικής προτεραιότητας, την ανάπτυξη ψηφιακών βιβλιοθηκών, τη δημοσίευση πληθώρας άρθρων και την κατάθεση πολλών ερευνητικών προτάσεων. Παράλληλα ενίσχυσε το εκπαιδευτικό του έργο με πολλές διαλέξεις σε πλήθος προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών στο Τμ. Χημείας, Βιολογίας, Φαρμακευτικής και Ιατρικής του ΕΚΠΑ, αλλά και στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παράλληλα υποστήριξε το έργο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε θέματα ελέγχου τροφίμων και τεκμηρίωσης της αυθεντικότητας και καταπολέμησης της νοθείας των τροφίμων. Παράλληλα, ανταποκρινόμενοι στις προκλήσεις των καιρών, μέλη του συνεργάστηκαν με τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.) και το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (Σ.Ε.Β.Τ.) και εξέδωσαν οδηγούς για τη λειτουργία της βιομηχανίας τροφίμων και την επανεκκίνηση της μαζικής εστίασης τον καιρό της πανδημίας.
Μέλη του ΚΑ είναι μέλη επιστημονικών επιτροπών της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA), του ΕΦΕΤ και του ΣΕΒΤ, και συμμετέχουν στην Εθνική Ερευνητική Υποδομή FoodOmicsGR. Η διαμόρφωση των οδηγών βασίστηκε σε επιστημονική γνωμοδότηση για το προφίλ επικινδυνότητας του ιού σε περιβάλλον επιχειρήσεων τροφίμων, με ισχυρή συμμετοχή Καθηγητών του ΕΚΠΑ και υπό το συντονισμό της Καθηγήτριας Ανδρονικής Νάσκα, μέλος του ΚΑ.
Παράλληλα, αναπτύχθηκαν δύο εμβληματικά προϊόντα, το ελαιόλαδο Athenian, υπό την επιστημονική καθοδήγηση του Αναπλ. Καθηγητή Πρ. Μαγιάτη και το κρασί ΑΛΧΗΜΕΙΑ, υπό την επιστημονική καθοδήγηση του Αναπλ. Καθηγητή Χαρ. Προεστού, προϊόντα που διατίθενται μέσω της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.