ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΜΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ Κ. ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΡΟΒΑΤΑ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ

 Απονομή τιμητικής διάκρισης στην κ. Δέσποινα Προβατά, Αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας

Η κ. Δέσποινα Προβατά, Αναπληρώτρια καθηγήτρια της Ιστορίας του Γαλλικού πολιτισμού, τιμήθηκε με τα διάσημα  του Αξιωματικού του τάγματος του ακαδημαϊκού φοίνικα (Officier dans l’Ordre des Palmes Académiques) σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Ο Ακαδημαϊκός Φοίνικας αποτελεί ανώτατη τιμητική διάκριση της Γαλλικής Δημοκρατίας, η οποία θεσμοθετήθηκε το 1808, προς τιμήν διακεκριμένων μελών του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου του Παρισιού.

Το διάσημο του αξιωματικού απονέμεται με πρωθυπουργικό διάταγμα σε Γάλλους και αλλοδαπούς, προσωπικότητες του εκπαιδευτικού χώρου, που έχουν προσφέρει αξιοσημείωτες υπηρεσίες στην εκπαίδευση, ως επιβράβευση της ακαδημαϊκής τους σταδιοδρομίας, καθώς επίσης και για τη συμβολή τους στη διάδοση της γαλλικής γλώσσας και του γαλλικού πολιτισμού.