ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑ Κ. ΕΥΘΥΜΙΑ ΠΑΝΔΗ ΠΑΥΛΑΚΗ

Η Καθηγήτρια Ευθυμία Πανδή Παυλάκη του Τμήματος Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας ανάμεσα στους 58 κορυφαίους πρωτεργάτες του Διεθνούς Ισπανισμού που τίμησε η Ισπανία

Το Ίδρυμα Δούκες της Σόρια για την Επιστήμη και τον Πολιτισμό της Ισπανίας (Fundación Duques de Soria de Ciencia y Cultura Hispánica, FDSCCH) διοργάνωσε στη Μαδρίτη, «Αφιέρωμα στο Διεθνή Ισπανισμό», («Homenaje al Hispanismo Internacional»), υπό την υψηλή προεδρία του Βασιλιά της Ισπανίας Φιλίππου του ΣΤ’ (S. M. el rey Felipe VI) από 25 έως 27 Σεπτεμβρίου. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η επίσημη αναγνώριση 58 διακεκριμένων επιστημόνων και καθηγητών από 35 μη ισπανόφωνες χώρες από όλο τον κόσμο για το ερευνητικό και συγγραφικό τους έργο που αφορά τη μελέτη, τη διάδοση και την προώθηση του Ισπανικού και Ισπανοαμερικανικού πολιτισμού στα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα της χώρας τους.

Στην εκδήλωση προσκλήθηκε η Καθηγήτρια Ευθυμία Πανδή Παυλάκη του Τμήματος Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για το διεθνώς αναγνωρισμένο επιστημονικό έργο της και την σημαντική προσφορά της στον Ισπανισμό. Η κ. Πανδή Παυλάκη έχει πρωτοστατήσει στη διάδοση των Ισπανικών Σπουδών στη χώρα μας, έχοντας αφιερώσει τη ζωή της στον αγώνα για την ίδρυση και τη συνεχή ανάπτυξη του πρώτου πανεπιστημιακού τμήματος Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας και του μοναδικού μεταπτυχιακού προγράμματος Λατινοαμερικανικών και Ιβηρικών Σπουδών στην Ελλάδα.

Τους 58 τιμώμενους επιστήμονες υποδέχτηκαν στις 25/9ου στον Οίκο της Αμερικής η Δούκισσα της Σόρια Πριγκίπισσα Μαργαρίτα (Infanta Margarita) και ο Δούκας της Σόρια Πρίγκιπας Κάρλος (Carlos Zurita), καθώς και η Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ισπανίας κ. Mercedes Moreno Bau. Στις 26/9ου ο Διευθυντής της Βασιλικής Ακαδημίας της Ισπανίας (Real Academia Española, RAE) Dr. Darío Villanueva υποδέχθηκε τους τιμωμένους στην Ακαδημία, όπου και έλαβαν χώρα οκτώ τράπεζες εργασίας, των οποίων τα συμπεράσματα ανακοινώθηκαν στις 27/9ου σε επίσημη τελετή παρουσία του Βασιλιά Φιλίππου στο Παλάτι του Πάρδο (Palacio Real de El Pardo), καθώς και εκπροσώπων της πολιτείας και επιστημόνων, ακαδημαϊκών και πρεσβευτών των ισπανόφωνων χωρών.
   
Η διάκριση αυτή της Καθηγήτριας Ευθυμίας Πανδή Παυλάκη αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικότερα για το Τμήμα Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας.