ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠ. ΚΑΘ. Ε. Κ. ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ 16 ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΝΕΑΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΕΠΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΧΩΡΟ

Στην ηλικιακή τους ομάδα 16 Ελληνίδες νεαρές ερευνήτριες έχουν καταφέρει το επιστημονικό τους έργο να αναφερθεί πάνω από 6 χιλιάδες φορές φτάνοντας το 2% του γνωστικού τους πεδίου ενώ είναι κάτω των 40 ετών. Ανάμεσα στις 16 μόνο 2 εργάζονται στην Ελλάδα, μία από αυτές η κ. Ευθυμιάδου Ελένη, Επ. Καθηγήτρια στον Τομέα Ανόργανης Χημείας του Τμήματος Χημείας του ΕΚΠΑ η οποία κατατάσσεται στην 7η θέση όπως αναφέρει η εφημερίδα «Το βήμα» στο ένθετο της “Science”.

Η κ. Ευθυμιάδου δραστηριοποιείται ενεργά στο χώρο της νανοτεχνολογίας και νανοϊατρικής με σκοπό την ανάπτυξη έξυπνων νανο-θερανοστικών συστημάτων για την θεραπεία του καρκίνου και των καρδειαγγειακών για τα οποία έχει λάβει χρηματοδότηση.

Σήμερα η κ. Ευθυμιάδου έχει 61 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά με κριτές, έχει συγγράψει 5 κεφάλαια σε βιβλία στον τομέα της και ο δείκτης απήχησης της είναι 22 (h=22). Συμμετέχει σε δράσεις Cost με αντικείμενο την νανοϊατρική και έχει χρηματοδοτηθεί για την ερευνά της στο γνωστικό αντικείμενο.