ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Παγκόσμια Υγεία – Ιατρική των καταστροφών» της Ιατρικής Σχολής   επιμελήθηκε επιστημονικά την διακλαδική άσκηση προσομοίωσης συμβάντος με μαζικές απώλειες υγείας, το Σάββατο, 2 Μαρτίου, στον περιαστικό λόφο Ασπίδας, στο Άργος. Η  άσκηση  διοργανώθηκε  από το Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.ΙΕΚ) Άργους, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας και την υποστήριξη του Δήμου Άργους – Μυκηνών και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Άργους – Μυκηνών. Εστίασε στην επείγουσα προνοσοκομειακή διαλογή και διαχείριση  τραυματιών σε συνέχεια πυρκαγιάς σε δεντρόφυτη περιοχή κοντά στον αστικό ιστό.

Στην άσκηση συμμετείχαν  η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ), το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ναυπλίου.

Σύμφωνα με τον Επιστημονικό Υπεύθυνο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Παγκόσμια Υγεία – Ιατρική των Καταστροφών» Καθηγητή κ. Ε. Πικουλή, η εστιασμένη εκπαίδευση σε θέματα επείγουσας  υγειονομικής  φροντίδας αλλά και η βελτίωση των δεξιοτήτων των επαγγελματιών του χώρου  καθώς και η  ενίσχυση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των εμπλεκόμενων κρατικών φορέων και η ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας πρέπει να αποτελούν βασικές παραμέτρους των σχεδίων ετοιμότητας.

Φωτογραφικό υλικό και βίντεο