ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο 2ος ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 2ος Καποδιστριακός Αγώνας Δρόμου στην Πανεπιστημιούπολη

 

 

Χθες, Κυριακή, 13/5, το ΕΚΠΑ και η Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Καισαριανής και του Δήμου Ζωγράφου διοργάνωσαν στην Πανεπιστημιούπολη (Ιλίσια-Ζωγράφου) τον 2ο Αγώνα Δρόμου με την ονομασία "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ 2018", ο οποίος περιελάμβανε αγώνα δρόμου 10km, καθώς και περιπατητικό δρόμο 4km.

Ο αγώνας συγκέντρωσε και αυτή τη χρονιά τα θετικά σχόλια των αγωνιζομένων, τόσο για τη χάραξή του μέσα στην Πανεπιστημιούπολη, όσο και για την όλη διοργάνωση. Ο αγώνας ξεκίνησε το 2017, στο πλαίσιο εορτασμού των 180 χρόνων λειτουργίας του ΕΚΠΑ.

Στον φετινό αγώνα έγιναν 742 εγγραφές (449 στα 10 km και 291 στα 4 km), έτρεξαν και τερμάτισαν 186 στα 10 km και 129 στα 4 km.

Τα αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα:  http://www.fitwaytiming.gr/index.php/apotelesmata/181-2os-kapodistriakos-dromos-2018 (επισυνάπτονται).

Με αφορμή την πραγματοποίηση του «2ου ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ 2018», το ΕΚΠΑ διοργάνωσε, επίσης, και τις παρακάτω παράλληλες δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της πανεπιστημιακής κοινότητας και των πολιτών στον χώρο του αγώνα. 

Στη Γραμματεία των αγώνων, οι συμμετέχοντες συνεισέφεραν τρόφιμα μακράς διαρκείας ή εναλλακτικά αντίτιμο 5€ που διατέθηκε στον εθελοντικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό μέριμνας και προστασίας μητέρας και παιδιού «Η Κιβωτός του Κόσμου», ως προσφορά βοήθειας σε πάσχουσες κοινωνικές ομάδες μέσα από την ευγενή άμιλλα.

Επίσης, στον χώρο εκκίνησης-τερματισμού πραγματοποιήθηκε ενημέρωση και εγγραφή νέων εθελοντών δοτών Μυελού των Οστών, στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΕΚΠΑ με την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», με στόχο την ενημέρωση και την ενθάρρυνσή του κοινωνικού συνόλου ως προς το θέμα του εθελοντισμού και την ευκαιρία που δίνει να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Το επεξεργασμένο video βρίσκεται στο σύνδεσμο: www.youtube.com/watch