Ο ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ Ε.Κ.Π.Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΛΗΚΑΡΑΣ ΤΙΜΑΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ CELLS 2023 YOUNG INVESTIGATOR AWARD

Ο Επίκ. Καθηγητής Φυσιολογίας του Ε.Κ.Π.Α. Κωνσταντίνος Παληκαράς τιμάται με το Επιστημονικό βραβείο Cells 2023 Young Investigator Award

Ο Κωνσταντίνος Παληκαράς, Επίκουρος Καθηγητής του Εργαστηρίου Φυσιολογίας  της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τιμήθηκε με το επιστημονικό βραβείο αριστείας

Cells 2023 Young Investigator Award

(https://www.mdpi.com/journal/cells/awards/2187). Το επιστημονικό περιοδικό Cells (https://www.mdpi.com/journal/cells) έχει καθιερώσει να βραβεύει νέους επιστήμονες οι οποίοι έχουν συμβάλει αποδεδειγμένα με επιστημονικές εργασίες αιχμής και επιτεύγματα στην προαγωγή των επιστημών της κυτταρικής βιολογίας, μοριακής βιολογίας και βιοφυσικής. Ο Κωνσταντίνος Παληκαράς επιλέχθηκε να λάβει το βραβείο για τα σημαντικά επιστημονικά του επιτεύγματα σε σχέση με τη διατήρηση της μιτοχονδριακής λειτουργίας, τη γήρανση και το νευροεκφυλισμό. Έχει δημοσιεύσει δεκάδες επιστημονικά συγγράμματα σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και βιβλία. Η ερευνητική του δραστηριότητα έχει αναγνωριστεί διεθνώς και υποστηρίζεται οικονομικά με χρηματοδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από διεθνείς οργανισμούς και από την Ελληνική Κυβέρνηση.

Για το σύνολο της επιστημονικής του συνεισφοράς, ο Κωνσταντίνος Παληκαράς, έχει βραβευτεί με σημαντικές διεθνείς και εθνικές διακρίσεις μεταξύ των οποίων την επιχορήγηση για Νέου Ερευνητές από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (European Research Council; ERC Starting Grant), το βραβείο αριστείας «Φώτης Καφάτος» στην βιολογία από την Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημών (ΠΕΒ), η υποτροφία «Μαρίας Μιχαήλ Μανασάκη» από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το βραβείο DeLill Nasser της Genetics Society of America. Έχει πετύχει εξαιρετικά ανταγωνιστικές χρηματοδοτήσεις από το Ίδρυμα Μποδοσάκη, το AXA Research Fund, το European Molecular Biology Organisation (EMBO), το Federation of European Biochemical Societies (FEBS), το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ) και το Fondation Santé.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες και την ομάδα του Κωνσταντίνου Παληκαρά, δείτε την ιστοσελίδα του εργαστηρίου:

Περισσότερες Πληροφορίες

Επίκ. Καθηγητής Κωνσταντίνος Παληκαράς
Εργαστήριο Φυσιολογίας, Ιατρική Σχολή, Ε.Κ.Π.Α.
Email: palikarask[at]med.uoa[dot]gr | Tel: +302107462552
Web:https://physiology.med.uoa.gr/en/research-infrastructure-services/research-laboratories/konstantinos-palikaras-assist-professor/