ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑ ΣΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ SEEMOUS 2020

Το Μαθηματικό Τμήμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετείχε με τέσσερις φοιτητές στον διεθνή διαγωνισμό Seemous 2020 που διεξήχθη από 3 ως 8 Μαρτίου στην Θεσσαλονίκη.

Στην γενική κατάταξη το Μαθηματικό Τμήμα πήρε την τρίτη θέση ανάμεσα στα Πανεπιστήμια που συμμετείχαν και η επιτυχία έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από επιτυχιών σε παρόμοιους διαγωνισμούς [1].

Συγκεκριμένα οι φοιτητές του Μαθηματικού τμήματος του ΕΚΠΑ έλαβαν 1 χρυσό ένα αργυρό και ένα χάλκινο μετάλλιο.

Αναλυτικά οι φοιτητές της ομάδας μας ήταν οι:

Κ.Ι. Προδρομιδης (χρυσό)
Δ. Χ. Μελάς (αργυρό)
Χ. Πανδής (χάλκινο)
Χ.Α. Κονίδας (συμμετοχή)

Συνοδός της ομάδας ήταν ο βραβευμένος φοιτητής του Μαθηματικού Τμήματος σε παλαιότερους διαγωνισμούς Γιώργος Γαβριλόπουλος.

Ο διαγωνισμός SEEMOUS (South-EasternEuropeanMathematicsOlympiadforUniversityStudents) είναι ένας μαθηματικός διαγωνισμός που αφορά πρωτοετείς και δευτεροετείς φοιτητές. Ξεκίνησε το ακαδημαϊκό έτος 2006-07. Οι φοιτητές διαγωνίζονται μια ημέρα σε τέσσερα προβλήματα, τα οποία είναι μεταφρασμένα στη γλώσσα του κάθε διαγωνιζόμενου και αφορούν την ύλη των μαθημάτων: Απειροστικός Λογισμός, Γραμμική Άλγεβρα, Βασική Άλγεβρα, Πραγματική Ανάλυση,
Συνδυαστική και Θεωρία Αριθμών.

Κάθε χρόνο παραδίδονται μαθήματα προετοιμασίας στους ενδιαφερόμενους φοιτητές από μέλη ΔΕΠ αλλά και από φοιτητές που είχαν διακριθεί σε παλαιότερους διαγωνισμούς.

Τα μαθήματα ξεκινούν κάθε χρόνο στα μέσα Νοεμβρίου, ενώ τον Ιανουάριο γίνεται διαγωνισμός για την επιλογή της ομάδας που θα συμμετέχει στον διαγωνισμό.

[1] http://users.uoa.gr/~kontogar/Epitixies/old.html

http://users.uoa.gr/~kontogar/Epitixies/IMC.html