ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

"ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ" ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΜΑΛΑΝΔΡΙΝΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Υγεία για Όλους», πραγματοποιήθηκε Ολοκληρωμένη Ιατρική Παρέμβαση, στους κρατούμενους των φυλακών Μαλανδρίνου Φωκίδας, στις 8.6.2019. Η εν λόγω δράση, υπό την επιστημονική εποπτεία του Ομ. καθηγητή Γ. Χρούσου, έγινε σε συνεργασία: Με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, την 5η Υ.ΠΕ., τον Ι.Σ.Φωκίδας και υπό την  Επιστημονική ευθύνη: του κ. Φ. Τρυποσκιάδη, καθηγητή Καρδιολογίας - Δ/ντή της Καρδιολογικής κλινικής του Π.Ν.Λάρισας και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του προγράμματος, της Καρδιολογικής κλινικής του Γ.Ν. «Ασκληπιείο Βούλας», της Ενδοκρινολογικής κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Π.Φαλήρου, του Κ.Υ. Ιτέας.


Πραγματοποιήθηκαν τα κάτωθι:


-Καρδιολογικός έλεγχος- screening, με την χρήση φορητού Καρδιογράφου – Υπερηχογράφου.
Συμμετείχαν: N. Ιακωβής & Αικ. Χαϊμαδή Καρδιολόγοι, Καρδιολογική κλινική του Π.Ν.Λάρισας
-Ενδοκρινολογικός έλεγχος, με την χρήση φορητού υπερηχογράφου.
Συμμετείχε: O.Δεβετζάκη, Ενδοκρινολόγος, Ιατρικό Κέντρο Π.Φαλήρου - μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του προγράμματος.
-Οδοντιατρικός έλεγχος
Συμμετείχε: Δ.Καραθανασοπούλου Οδοντίατρος, Δ/ντρια Κ.Υ. Ιτέας- μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του προγράμματος.
Επίσης συμμετείχαν : Σοφία Γιαννακού Επισκέπτρια Υγείας & Ελένη Κουτρούλη Μαία Κ.Υ. Ιτέας, Νικόλαος Μπουρδούκος ιατρός & Αικ. Ράμμου Νοσηλεύτρια των φυλακών.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την έκθεση των Καρδιολόγων, διαπιστώθηκαν σε ορισμένους κρατούμενους σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα, οι οποίοι παραπέμφηκαν στο Π.Ν.Λάρισας και σε Νοσοκομεία των Αθηνών, για περαιτέρω εξετάσεις.