ΗΜΕΡΙΔΕΣ - ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023 ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ «ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ» (ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΤΗΡΙΟ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 30)

Το Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σας προσκαλεί στην Εκπαιδευτική Ημερίδα με θέμα:

Περιβαλλοντική Εκπαίδευση για την Αειφορία & Επιστήμη των Πολιτών.
Δράσεις και Προοπτικές

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2023, ώρες 9:30 με 15:00 στο Αμφιθέατρο «Ιωάννης Δρακόπουλος» (Κεντρικό Κτήριο Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου 30, Αθήνα).

Σκοπός της συνάντησης είναι η παρουσίαση των δράσεων που υλοποιεί και υποστηρίζει το Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ (ΕργΠΕ-ΕΚΠΑ) στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Cos4Cloud για την ανάπτυξη καινοτόμων παιδαγωγικών συμπράξεων ανάμεσα στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση για την Αειφορία και την Επιστήμη των Πολιτών, καθώς και η ενημέρωση και η συζήτηση για τις προοπτικές που ανοίγονται στο πλαίσιο του νέου εκπαιδευτικού Δικτύου που συντονίζει το ΕργΠΕ-ΕΚΠΑ. Ακόμα, στην Ημερίδα θα παρουσιαστούν εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιήθηκαν σε σχολεία – μέλη του Δικτύου και θα απονεμηθούν έπαινοι συμμετοχής.

Η Ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, στελέχη εκπαίδευσης (Συμβούλους Εκπαίδευσης, Διευθυντές/-τριες Σχολικών Μονάδων, Υπευθύνους και μέλη Παιδαγωγικών Ομάδων ΚΕΠΕΑ, Υπευθύνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Σχολικών Δραστηριοτήτων), εκπαιδευτές και στελέχη περιβαλλοντικών ΜΚΟ, εκπροσώπους οργανισμών, επιστήμονες και ερευνητές, καθώς και σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης σε όσους το επιθυμούν.

Η εγγραφή και παρακολούθηση της Ημερίδας είναι δωρεάν. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μέχρι το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023 στην ηλεκτρονική φόρμα. Επειδή ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής.

Δελτίο τύπου και Πρόγραμμα Ημερίδας